• Načítám...
>

Praha 13 uspořádala trh pro dětské domovy

  • 25. listopadu 2019,
  • 23:17,
  • PRAHA 13,
  • Ladislav Jakub

Kdo přišel na svatou Kateřinu na úřad městské části Praha 13, mohl pomoci dobré věci. Nejen, že si vyřídil úřední záležitosti, ale ještě přispěl dětem z dětských domovů. Peníze z prodeje sladkostí, kávy nebo upomínkových předmětů poputují hlavně těm, kteří dětský domov opouštějí a staví se na vlastní nohy.

Reklama

Praha 13 myslí na děti bez domova. Obyvatelé této MČ nebo zaměstnanci úřadu si v budově radnice mohli zakoupit výrobky vyrobené právě dětmi z dětských domovů.

"A ten výtěžek jde právě celý na pomoc dětem z dětských domovů zejména při jejich odchodu," řekla Blanka Vildová, vedoucí Odboru sociální péče MČ Praha 13.

"Tento nápad vznikl v mé hlavě. Já jsem jedna ze zakladatelek a nositelek myšlenky. Inspirovala jsem se adopcemi na dálku, kdy mi přišlo, že stejným způsobem lze pomáhat dětem. Ale tady našim domácím, které to potřebují neméně, než ty v rozvojových zemích," řekla Michaela Chovancová, ředitelka Dejme dětem šanci, o. p. s.

Výtěžek z tržby poputuje hlavně dospívajícím, které musejí opustit dětský domov a vrhnout se tak do samostatného života.

"Naše organizace spolupracuje v dnešní chvíli už se 40 dětskými domovy po celé ČR," řekla Michaela Chovancová.

Jen vloni se vybralo téměř 25 tisíc korun.

"Máme výrobky od dětí z našich spolupracujících dětských domovů. Jediné, co máme vyrobené továrně, co pořizujeme, jsou ta zlatá prasátka pro štěstí v adventním čase. A také adventní kalendář z belgické čokolády, který už je takovou naší stálicí. Takže není jen hezký, není jen charitativní, ale je i dobrý. A ten už osmým rokem prodáváme nejen našim firemním partnerům, ale právě na těch akcích tohoto typu," řekla Michaela Chovancová.

"Je to tradice, děláme to tady vždy v tom předvánočním čase už několik let, protože si myslíme, že je to věc, která je přínosná. A zrovna v tom předvánočním čase by se lidé měli také zastavit a vzpomenout na druhé," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

I v příštích letech chce radnice v Praze 13 - Stodůlkách v tradici pokračovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu