• Načítám...
>

Praha 13 láká na venkovní výstavu fotografií

  • 3. prosince 2019,
  • 22:00,
  • PRAHA 13,
  • Natálie Forsterová

Městská část Praha 13 zve nejen obyvatele této městské části na venkovní výstavu fotografií. Expozice, která představuje okamžiky sametové revoluce, je k vidění na korzu mezi výstupem z metra Nové Butovice a galerií Czech Photo Centre.

Reklama

Okamžiky sametové revoluce. Tak se jmenuje venkovní výstava, která je k vidění v Praze 13. Ke 30. výročí listopadových událostí roku 1989 ji připravila Česká tisková kancelář.

"Tato výstava je putovní, dříve se nacházela Na Poříčí. A my jsme získali tuto výstavu prostřednictvím Czech Press Photo a České tiskové kanceláře sem k nám právě na korzo na Nové Butovice. A vypovídá o událostech kolem roku 1989," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

"Není to čistá časová přímka. Je to rozděleno do jednotlivých fenoménů, které tu revoluci provázely. Takže kromě samotných demonstrací tam najdete třeba fenomén studentů, divadla, občanského fóra a podobně. A kromě samotné revoluce tam pak najdete i dozvuky revoluce a věci, které následovaly ten první půlrok. Je to tedy časově dovedeno až do prvních svobodných voleb v červnu 1990," řekla Radka Marková, šéfredaktorka zpravodajství ČTK.

"Já jsem velice rád, že se podařilo tento veřejný prostor udělat tak, že je skutečně živý, že žije svým životem, že se tady konají takové akce, protože původně to sídliště bylo takové neutěšené, sloužilo spíše jako noclehárna. Ale to, že se sem přenesl život a přenesl se do toho veřejného prostoru," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Venkovní výstava pod titulem Okamžiky sametové revoluce bude k vidění do konce ledna. A kromě kolemjdoucích je určena také žákům základních škol, kteří se zde mohou vzdělat pomocí pracovních listů. Ty jednotlivé školy mohou stáhnout na stránkách www.okamzikysametu.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu