• Načítám...
>

V Praze 13 mají nejmenší vánoční strom

  • 4. prosince 2019,
  • 23:55,
  • PRAHA 13,
  • Ladislav Jakub

Malý ale hezký. V Praze 13 rozsvítili nejmenší vánoční strom. A možná nejen v Praze. V Centru sociálních služeb Lukáš se sešli senioři ze širokého okolí. Slavnostnímu rozsvěcení předcházelo takzvané punčování. Podrobnosti v následující reportáži.

Reklama

Co je malé, to je hezké, řekli si na radnici v Praze 13. Na zahradě centra sociálních služeb ve Stodůlkách svítí zřejmě nejmenší vánoční strom v hlavním městě. A možná nejen v něm.

"Strom byl ve strašném stavu. A proto, že jsme středisko sociálních služeb a pomáháme malým, neduživým, slabým, tak se v podstatě naplnil ten osud, že pomáháme nejen lidem, ale i rostlinám. Je nám to vlastní a nedáme na něj dopustit. Když někdo říká, že je neduživý, to už není pravda. Vidíte, že ten strom je plný síly," řekl Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Lukáš.

Slavnostnímu rozsvícení stromu a zpěvu koled předcházelo tzv. punčování.

"Dělá se tady malinké nealkoholický i alkoholický punč. Je to zároveň spojené s tvůrčí dílnou, kde si senioři vyrábějí svícny nebo svíčky," řekl Zbyněk Pastrňák, radní MČ Praha 13.

"Babičky a dědečkové, senioři, vyrábějí ozdoby a drobnosti pro děti na stromeček. To se mi moc líbí. To, že se k tomu napijí punče, považuji za správné. Pak se tady rozsvítí stromeček a je to zároveň takové završení roku v našem domu pro seniory. A i ocenění práce pana ředitele a těch ostatních," řekl Petr Zeman, místostarosta MČ Praha 13.

anketa

Punčování je už taková oblíbená stodůlecká tradice. Letos se konal už 7. ročník. Senioři ze širokého okolí se ale v Centru sociálních služeb Lukáš rádi setkávají vlastně po celý rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu