• Načítám...
>

Praha 13 připravila další maraton nápadů

  • 24. ledna 2020,
  • 20:57,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Kulturní dům Mlejn už podruhé hostil Ideathon. Během čtyřiadvaceti hodin se jeho účastníci snažili vymyslet nápady, které by zlepšily život obyvatelům třinácté městské části. Ani tentokrát nebyla nouze o zúčastněné týmy.

Reklama

Bydlení, rozvoj podnikání, kultura, volnočasové aktivity a životní prostředí. To byla témata 4. Ideathonu v Praze 13.

"Ideathon je maraton nápadů. Je to soutěž, skrze kterou by MČ ráda zapojila mladé lidi a lidi, kteří se normálně nezapojují do organizování MČ. Tady mají možnost přijít během 24 hodin s nápadem. Ta témata jsou naschvál taková široká, aby účastníci mohli přijít s jakýmkoliv zlepšením nebo nápadem, jak jedno z těchto témat nějak vylepšit a zpříjemnit život v Praze 13," řekl Petr Vaňásek, organizátor.

Přihlásit se do Ideathonu mohl každý obyvatel MČ. Nejčastěji se mezi soutěžícími objevovali studenti.

"Soutěž je otevřena pro všechny od 15 let až do 99 let. Kdokoliv se může přihlásit a přijít s dobrým nápadem," řekl Petr Vaňásek.

"Účastní se tady většinou tříčlenné týmy převážně mladých lidí, kteří mají nějaký vztah k naší MČ, jsou to např. studenti zdejšího gymnázia," řekla Ivana Todlová, zastupitelka MČ Praha 13.

Po 24 hodinách má každý z týmů 10 minut na prezentaci svého nápadu. O vítězi následně rozhodne porota. 

"Aby za podpory mentorů ten nápad nějak vyladili a udělali ho co nejvíce realizovatelný, aby měl co největší přínos pro město, a probrali to s lidmi, kteří tady žijí nebo se těm jednotlivým oblastem věnují. Porota je tady složena z odborníků z Prahy z akademické a soukromé sféry a pak se zastupitelů MČ, kteří ohodnotí nápady dle 3 základních kategorií, což je přínos pro město, realizovatelnost a inovativnost," řekl Petr Vaňásek.

Vítězný nápad bude MČ realizován podobně, jako tomu bylo v předchozích letech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu