• Načítám...
>

Praha 13 představila lidem seniorskou obálku

  • 30. ledna 2020,
  • 18:41,
  • PRAHA 13,
  • Natálie Forsterová

Praha 13 uspořádala setkání pro veřejnost, na kterém představila projekt Seniorská obálka. Ta má usnadnit řešení v situaci tísně a ohrožení zdraví nebo života. V současné době má tuto obálku už 300 seniorů z třinácté městské části.

Reklama

Na radnici MČ Praha 13 se konalo veřejné projednání k tzv. seniorské obálce. Ta má usnadnit řešení v situaci tísně či ohrožení života nebo zdraví. Akci uspořádalo vedení MČ.

anketa

"Seniorská obálka pomůže seniorům a zejména lékařům v případě nějaké nenadálé události, když přijedou k seniorovi, který má nějaké zdravotní problémy, nemůže třeba komunikovat, tak přímo v té obálce je uvedeno, jaké má zdravotní problémy, jaké bere léky. Takže si myslím, že to určitě zrychlí a zkvalitní službu v případě, že se něco stane. Takže ono je to určeno i zejména pro seniory, ale v zásadě by to mohl využívat každý a každý to mít doma umístěno na viditelném místě," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

A co tedy seniorská obálka obsahuje za informace?

"Medikace člověka, tedy léky, které bere, v jakém množství, kontaktní osobu, nějakou blízkou, která by měla být informována, pokud by došlo k hospitalizaci, jaké má alergie, kontakt na ošetřujícího lékaře. Prostě takové ty základní věci, které by mohly a měly být na jednom místě," řekla Aneta Ečeková Maršálová, radní MČ Praha 13.

V Praze 13 má momentálně tuto obálku už 300 seniorů a další přibyli po veřejné projednávání na radnici. Po skončení akce si ji totiž všichni přítomní mohli rovnou odnést domů. Ke stažení je ale také na internetových stránkách Prahy 13.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu