• Načítám...
>

Karneval pobavil malé i velké

  • 10. února 2020,
  • 18:34,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Komunitní centrum svatého Prokopa V Hůrkách pořádalo masopustní maškarní karneval pro děti i dospělé. Na akci nechyběly desítky masek všeho druhu a dobrá nálada.

Reklama

Rytíři, princezny nebo nejrůznější zvířátka. To byly masky na dětském karnevalu, který pořádalo Komunitní centrum sv. Prokopa z Prahy 13.

"Tento karneval má už delší tradici. Co si pamatuji, tak asi 10 let se pořádal v naší farnosti a jeho myšlenkou vždy bylo nepořádat ho jenom pro farnost, pořádat ho pro jakékoliv děti z Prahy 13 a seznamovat se navzájem," řekla Kateřina Hrbková, organizátorka karnevalu.

A tomu byla přizpůsobena i tombola.

"Kromě hmotných dárků, plyšáků, knížek a omalovánek nabídneme vouchery na společně strávený čas s nějakou rodinou, která má zahraniční kořeny," řekla Kateřina Hrbková.

A tak výherci budou moci trávit čas např. s rumunskou, slovenskou nebo řeckou rodinou. Nejdůležitější na karnevalu ale byla zábava.

"Dnes nás čeká společné tancování na choreografii, při které se děti naučí vnímat rytmus a opravdu se pohybovat podle něj. Potom hudební hrátky, při kterých děti budou reagovat na zastavování hudby, na to, co v hudbě slyší za slova a podobně. Na závěr té hudební části budou děti tancovat už podle vlastní fantazie," řekla Kateřina Hrbková.

anketa

Komunitní centrum sv. Prokopa nepořádá jen akce pro děti, ale např. i pro seniory nebo maminky s dětmi.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu