• Načítám...
>

Městští strážníci přednášejí seniorům

  • 13. února 2020,
  • 18:47,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Městská část Praha 13 ve spolupráci s Městkou policií hlavního města Prahy pořádá již potřetí Senior akademii. Jedná se o sérii 12 vzdělávacích přednášek zaměřených na prevenci kriminality. Přednášky se týkají například domácího násilí, požární ochrany nebo zabezpečení majetku.

Reklama

Obřadní síň na radnici MČ Praha 13 praskala ve švech. Konala se tady totiž úvodní přednáška tzv. Senior akademie, kterou společně s MČ pořádá Městská policie.

"Tento projekt trvá několik měsíců. Tito lidé se budou scházet každý týden a dozví se tady rady, informace od mých kolegů a kolegyň. Jsou to rady a informace, které se týkají převážně jejich ochrany, bezpečného života v metropoli. Budou se zde objevovat témata, jako je domácí násilí, bezpečnost chodců v metropoli, bezpečí domova a podobně," řekla Martina Vymyslická, oddělení prevence Městské policie hl. m. Prahy.

Senioři se ale dozvědí třeba i to, jak se chovat v mimořádných a krizových situacích, nebo něco o finanční gramotnosti. V Praze 13 se tato Senior akademie koná již potřetí.

"Senioři jsou nejohroženější skupinou v rámci těch záležitostí, které se dějí, tedy trestná činnost, kriminalita, snaží se jim někdo dostat do bytu buď nějakou falešnou záminkou, prodat jim nějaké věci a podobně. A myslím si, že i když se o tom často píše a hovoří v médiích, tak opakování je matka moudrosti a tady proto děláme tuto záležitost, aby senioři přímo od policistů, od pracovníků prevence kriminality, slyšeli, jak se mají zachovat v případě, že nastane nějaký takový problém," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Na úvodní přednášku dorazilo skoro 80 seniorů s jasným cílem - dozvědět se toho co nejvíce.

anketa

Kromě přednášek čekají seniory i exkurze do policejního muzea, na Operační středisko MP, nebo do útulku pro opuštěná zvířata.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu