• Načítám...
>

Velká Ohrada hostila zabijačkové hody

  • 7. března 2020,
  • 16:44,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

Ty pravé zabijačkové hody čekaly na návštěvníky restaurace Kastrol ve Velké Ohradě v Praze 13. Na výběr byly nejrůznější zabijačkové speciality jako jitrnice, tlačenka, guláš nebo prdelačka. A k tomu všemu nemohlo chybět ani výborné pití včetně chutného svařáčku a piva jako křen. Jak si návštěvníci na zabijačkových hodech pochutnali, to se dozvíte v naší reportáži.

Reklama

První březnová sobota patřila ve Velké Ohradě v Praze 13 zabijačkovým hodům. Pro návštěvníky restaurace Kastrol tam byly připraveny vybrané speciality.

„Máme jitrnice, jelita, tlačenku, paštiku, k tomu teplé škvarky, prdelačku, zabijačkový guláš, plus nějaké ty nápoje a vše, co k tomu patří, klasické speciality. Plus něco sladkého a něco pro děti,“ vyjmenovává bohatou zabijačkovou nabídku majitel restaurace Kastrol Pierre Meme. 

Většinu si dělali v restauraci sami a s některými pochoutkami jim pak pomáhal kamarád řezník. A jak bylo vidět, lidem opravdu chutnalo a na zabijačkové hody se moc těšili. 

ANKETA

Pro návštěvníky zabijačkových hodů bylo venku za restaurací připraveno několik stánků s vybranými pochoutkami. A protože venku zrovna panoval typický březen, kdy je dobré ještě zalézt někam za kamna, bylo jasné, jaký pokrm šel u lidí nejvíc na dračku. 

„Já si myslim, že nejvíc asi polívka, to je takový začátek. Ona hezky zahřeje a pak asi gulášek. A s sebou si lidi většinou berou škvarky anebo třeba i jitrničku a hned si jí snědí někde venku za restaurací,“ vypráví prodavačka Tereza Štefanová.

A protože to všude kolem vonělo a každý si všechny ty pochoutky pochvaloval, neodolali jsme ani my a museli jsme ochutnat. A musíme uznat, že takový zabijačkový guláš s vejmrdou, což je taková vitamínová bomba z nastrouhaných jablek, mrkve a křenu se opravdu povedl. Ostatně jako celé zabijačkové hody. Ondřej Švec, televize Praha. 




Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu