• Načítám...
>

Praha 13 navyšuje kapacitu základních škol

  • 31. března 2020,
  • 12:21,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

Praha 13 se rozrůstá a počet obyvatel této městské části neustále roste. Vedení místní radnice tak musí včas vyřešit i kapacitu místních základních škol. Od září tak přibudou třídy na základních školách Trávničkova a Kuncova.

Reklama

Praha 13 je poměrně velkou městkou částí, kde žije téměř 70 tisíc obyvatel a její počet se každý rok zvyšuje. Vzhledem k tomu, že se zde do budoucna plánuje navýšit bytová zástavba, radnice této městské části proto počítá i s navyšováním kapacit základních škol. Jednou z nich je základní škola Trávníčkova, ve které by se měly nové učebny naplnit už v září tohoto roku. 

"Vzhledem k tomu, že jsme tady postavili novu jídelnu, tak se nám uvolnily prostory ve staré jídelně. Rozhodli jsme se tady vybudovat 12 učeben a k tomu i příslušné kabinety," uvedla místostarostka MČ Praha 13 , Marcela Plesníkova. 

Vzniknout by zde měly  dva malometrážní byty, které budou především určené mladým nebo začínajícím učitelům, kteří nemají možnost sehnat dostupné ubytování v hlavním městě. 

"Samozřejmě víme, že kvalifikovaných a kvalitních učitelů v současné době moc není. Chceme tím to způsobem přilákat učitele, případně mladé páry,"  doplnila místostarostka MČ Praha 13 , Marcela Plesníkova. 

Podobně je na tom i základní škola Kuncova. Nové třídy budou sloužit zejména žákům druhého stupně  k výuce cizích jazyků.  Kromě učeben bude mít pavilon 5 nových kabinetů,  sklady a dva byty pro pedagogy.

"Vyučujeme pět jazyků. Chceme tady soustředit druhý stupeň. Celkově budeme mít od září kapacitu 820 žáků. Každý rok máme o 50 žáků více," prozradil ředitel ZŠ Kuncova, Pavel Petrnoušek. 

Celková investice vybudování nových tříd i se zázemím u obou základních škol vyšla na 40 miliónů korun. S tím, že necelé dva miliony hradila městská část zbytek hlavní město. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu