• Načítám...
>

Učitelé ze ZŠ Brdičkova šijí roušky potřebným

  • 31. března 2020,
  • 12:23,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

Lidé i radnice městských částí se snaží zajistit dostatek roušek i vlastními silami. Vznikají tak různé skupiny dobrovolníků, kteří se snaží s touto situací pomoci. Například na základní škole Brdičkova v Praze 13 začali učitelé šít roušky. Ty poputují hlavně úředníkům, seniorům či dětem v Motolské nemocnici.

Reklama

Pomoci s nedostatkem roušek se rozhodli učitelé na základní škole Brdičkova v Praze 13. Místní sborovna se tak proměnila v tvořivou dílnu. 

"Všichni si přinesli svoje šicí stroje, posbírali jsme doma látky, nitě a všechny materiály z vlastních zásob a vytvořili jsme takovou pracovní skupinu," prozradila ředitelka ZŠ Brdičkova, Kamila Hubalovská. 

Oni ráno dětem zadají úkoly, pak šijí a odpoledne úkoly zkontrolují. Já před nimi smekám jak to zvládají," doplnila místostarostka MČ Praha 13, Marcela Plesníková.

Tato nadšená skupinka dvanácti učitelů vyrobí denně kolem 60 až 70 roušek. Pro většinu z nich je to příjemná možnost jak plnohodnotně a smysluplně trávit čas. 

"Máme tady prima partu. Držíme po hromadě a dodáváme si energii. Bereme to jako příležitost se setkat. V podstatě si to takto i zpestřujeme," prozradila zástupkyně ředitelky, Ivana Műcková.

Většina roušek poputuje těm, kteří je potřebují nejvíce. Například dětem, které se léčí v Motolské nemocnici, úředníkům radnice či seniorům. 

"Oni ty roušky dodávají rovnou našim seniorům. Do domova seniorů Zity Kabátové nebo zařízení Lukáš. Takže jim patří velké poděkování," uvedl starosta starosta MČ Praha 13, David Vodrážka.

Pomoci mohou i místní občané. Potřebnou látku či gumičky mohou předat nebo poslat na adresu základní školy Brdičkova nebo radnice Prahy 13. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu