• Načítám...
>

Praha 13 nastavila několik opatření

  • 31. března 2020,
  • 12:22,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

Praha 13 promine podnikatelům, kteří museli v důsledku krizových opatření vlády ukončit svoji činnost. Odpuštěny budou platby nájemného všem, kteří mají své provozovny v prostorách vlastněných městskou částí.

Reklama

V souvislosti s aktuální situací v české republice, kdy byla přijata opatření proti šíření koronaviru, přijala i Praha 13 několik důležitých změn. Vedení radnice chce například pomoci místním podnikatelům, kteří sídlí v nemovitých prostorách městské části a nemohou provozovat svoji činnost. 

"Rozhodli jsme, že všichni živnostníci a podnikatelé, kteří jsou v zařízeních městské části a nemohou podnikat, že během karantény jim bude odpuštěn nájem a poplatky za služby až do konce odvolání. To si myslím, že nejrychlejší způsob jak těmto lidem pomoci," uvedl starosta MČ Praha 13,  David Vodrážka. 

Dále radnice plánuje zajistit lepší distribuci ochranných roušek svým občanům a to prostřednictvím mateřských a základních škol.

"Nejhorší co by se nám mohlo stát je, když by nám přišla zásilka roušek a 60 tisíc obyvatel by si pro ně přišlo na radnici. To by nemělo smysl. Máme deset základních a dvacet mateřských škol rozprostřených po celé městské části, takže bychom tu distribuci dělali tam," dodal  starosta MČ Praha 13,  David Vodrážka. 

Preventivní opatření se dotknou i místních nemocničních zařízení, která budou pravidelně dezinfikovány proti coronaviru. 

"Proběhla kompletní dezinfekce Polikliniky Lípa, v následujících dnech bude probíhat dezinfekce poliklinik Hostinského a Jánského s tím, že chceme to dělat každý týden. Myslím si, že to jsou věci, které můžeme dělat hned bez toho, aniž by jsme museli čekat na vládní rozhodnutí," doplnil  starosta MČ Praha 13,  David Vodrážka.


Nově byla změněna i otevírací doba úřadu. Doklady či jiné nutné záležitosti mohou obyvatelé městské části vyřídit v pondělí mezi 9:00  13:00 hodinou nebo ve středu mezi 14:00 a 17:00 hodinou. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu