• Načítám...
>

Praha 13 pomáhala a stále pomáhá

  • 15. května 2020,
  • 8:33,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Praha 13 v nouzovém stavu pomáhala občanům mnoha způsoby. Kromě rozvozu roušek nebo dezinfekcí, tu fungovala i linka pro seniory a nechyběla ani pomoc od dobrovolníků, kteří venčili psy nebo chodili s nákupem.

Reklama

Nouzový stav a koronavirus to bylo a hlavní téma současnosti. S nelehkou situací si každá městská část poradila jinak. V Praze 13 se snažili pomoci hlavně nejohroženější skupině, seniorům.

"Od prvních dnů, kdy byl vyhlášen nouzový stav byla největší poptávka po rouškách a dezinfekci. Tady se krásně mohli využít naše emailové nebo telefonní kontakty, kdy jsme jim volali a pokud potřebovali ochranné pomůcky, tak jsme je i zaváželi přímo na dresu. Pak se k tomu nabalovaly věci, které lidi řešili. například venčení psů nebo větší nákupy," říká radní, Aneta Ečeková Maršálová

Praha 13 zřídila i speciální linku, kam se mohli senioři v případě problémů obracet.

"Ta linka byla spuštěna 19. března a dosud na ní telefonovalo asi 200 lidí. Jak seniorů, tak lidí se zdravotním omezením. Vyřizovali jsme různé požadavky, nejčastěji lidé volají kvůli rouškám, kvůli dezinfekci. Méně často kvůli zajištění obědů, nákupu léků, potravin a tak podobně," popisuje vedoucí odboru sociální péče MČ Praha 13, Blanka Vildová.

"Já bych chtěl hlavně všem poděkovat. Všem co pracovali na prevenci, na věcech, které byly nutné. Chtěl bych poděkovat i těm obyvatelům, kteří nebyli hysteričtí a nebláznili. Dále bych v tuto chvíli chtěl i varovat některé věkové skupiny, protože jsme zaznamenali, že jsou nějací rádoby dobrovolníci, kteří se snaží ke starým lidem vetřít s nabídkou pomoci, ale jsou schopní jim vykrást byt," uzavírá starosta, David Vodrážka. 

Městská část je připravena i na start školní výuky. Nakoupila dezinfekční přístroje a bude každodenně dezinfikovat školy a školky na svém území.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu