• Načítám...
>

Děti se vrátily do mateřských školek

  • 27. května 2020,
  • 16:48,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

Praha 13 nakoupila dezinfekční prostředky, mobilní mlhovací stroje a ozonéry místním mateřským školkám. Ty se od konce května opět otevřely dětem. Musí však dodržovat přísná bezpečnostní opatření.

Reklama

Praha 13 je zřizovatelem 22 mateřinek. Ty se dětem opět otevřely od 25. května. Radnice této městské části se proto rozhodla všechny podpořit a nakoupit jim potřebné dezinfekční prostředky a moderní zařízení ničící nebezpečné viry. 

"Do každé mateřské školky jsme koupili jeden dezinfekční stroj, který vytváří mlhu a dezinfikuje. Zároveň jsme koupili ozonéry, které jsou velmi účinné. Používají se hlavně během noci, kdy v prostorách školky nikdo není," prozradil starosta MČ Praha 13, David Vodrážka. 

I v mateřských školkách se musela nastavit hygienická a bezpečnostní opatření. S tím, že dětí tráví větší část dne venku.


"Pro nás je prakticky režim stejný, protože jsme provoz přerušili jenom na týden. Pak jsme zajišťovali provoz pro děti záchranářů . Akorát více apelujeme na rodiče, aby více dodržovali rozestupy a neshlukovali se v šatničkách," uvedla ředitelka MŠ U Bobříka, Jana Kafková.

"Ihned po příchodu rodič předá dítě. Paní učitelky měří teplotu dětí. Jsou nastaveny i ranní filtry, které byly doporučeny. Kontroluje se, jestli dítě neprojevuje nějaké příznaky nemoci," doplnila ředitelka MŠ Ovčí Hájek, Hana Baštová. 

Přestože byl návrat do mateřinek dobrovolný, většina dětí se opět těšila na své kamarády a paní učitelky.

" Samozřejmě se děti do školky těšily a těšili se i pedagogové," uvedla ředitelka MŠ U Bobříka, Jana Kafková.

"V současné chvíli nám na poslední týden v květnu nastoupilo cirka 45 dětí ," dodala ředitelka MŠ Ovčí Hájek, Hana Baštová. 

Mateřské školky na Praze 13 se rozhodly vyjít vstříc rodičům a zůstanou otevřené až do konce července. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu