• Načítám...
>

V Praze 13 se testovala paměť

  • 19. června 2020,
  • 13:58,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Tradiční Den zdraví se v Praze 13 letos neuskutečnil. Radnice ale uspořádala společně s mítní Agendou 21 hned dvě akce, kde zapojila veřejnost. První byla soutěž o ceny pro celou rodinu a tou druhou pak testování paměti pro starší 40 let.

Reklama

Den zdraví v Praze 13 se letos neuskutečnil, proběhly jen dvě dílčí akce. Tou první byla soutěž pro celou rodinu. Ve které se hádalo, jak dlouho se rozkládá odpad.

"Probíhala po internetu a zároveň si mohli dole, na recepci vyzvednout papírový letáček. Kde zaškrtli odpovědi, my jsme to vyhodnotili a dneska došlo k předání cen," popisuje zastupitel MČ Praha 13, Vít Bobysud.

Vítězové si odnesli takzvaný hmyzí hotel. Druhou akcí, která na radnici probíhala bylo vyšetření paměti pro občany Prahy 13, kterým bylo už čtyřicet let.

"Každý si může otestovat, jestli má cukrovku, nadváhu, jestli má dobré srdíčko. Ale u seniorů se často zapomínalo na to, že celá řada z nich je fyzicky zdravá, ale může mít mentální problémy. Takže je dobré otestovat si svůj mozek a zároveň, když je něco špatně, tak proti tomu bojovat," komentuje starosta MČ Praha 13, David Vodrážka.

"Trvá celkově hodinu, protože je to samotný test, je tedy písemný a je tam je zaměření na všechny ty kognitivní funkce. To znamená pozornost, paměť. Pak kdyby se něco zjistilo, že je něco špatně, tak se bude doporučovat používat nejrůznější sešity na trénování paměti, kde budou různá cvičení," říká radní MČ Praha 13, Aneta Ečeková Maršálová.

Otestovat svojí paměť přišla i paní Božena Šulcová.

"Docela to šlo, zjistila jsem, že teda něco už jsem zapomněla," dodává, paní Šulcová.

Za dva dny se na radnici Prahy 13 otestovalo svojí paměť několik desítek lidí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu