• Načítám...
>

Praha 13 je obec přátelská k rodině

  • 24. června 2020,
  • 15:05,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Obec přátelská k rodině, tak tímto oceněním se může chlubit Praha 13. Za koncepci rodinné politiky ocenila městskou část ministryně práce a sociálních věcí. Jednou z cen byla i dotace na rodinné aktivity ve výši skoro milion korun.

Reklama

V Lichtenštejnském paláci probíhalo vyhodnocení soutěže Obec přátelská rodině a seniorům 2020. A právě jako obec přátelská k rodině byla oceněna i městka část Praha 13, která si odnesla první místo v jedné z kategorií a to za svou koncepci rodinné politiky.

"Mám radost za všechny mé kolegy a za všechny co se podíleli na vypracování té koncepce rodinné politiky. To vlastně bylo odpracováno už v roce 2018. A jsme rádi, že si ministerstvo všimlo, to co děláme pro mladé rodiny, rodiny s dětmi a že to má smysl. To je hrozně důležité, že vytváříme podmínky pro to, aby rodiny mohli normálně fungovat. Ale je to skutečně jen vytváření podmínek, nikoho nevodíme za ručičku," popisu starosta MČ Praha 13, David Vodrážka. 

"Já z toho mám obrovskou radost, jsem i ráda, že ministerstvo soutěž Obec přátelská rodině a seniorům organizuje. A hlavně jsem ráda, že vedení radnice podporuje všechny aktivity s kterými přicházíme a které chceme rozvíjet," říká vedoucí odboru sociální péče MČ Praha 13, Blanka Vildová.

Třináctá městská část pro fungování rodin pořádá nejrůznější a společenské a kulturní akce, komunitní a rodinné setkávání a zároveň propojuje aktéry, kteří rodinnou politiku v městské části vytvářejí.

"Ať je to dětské centrum Ptáčkov, ať je to místní Agenda 21. To jsou pořadatelé akcí u kterých se setkávají rodiny a kde se přímo vytváří aktivity, aby zdravé rodiny fungovali," dodává Vildová.

Jako jednu z cen dostala městská část od ministerstva práce a sociálních věcí neinvestiční dotaci na realizaci rodinných aktivit ve výši 940 280 korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu