• Načítám...
>

Praha 13 ocenila spolupráci s dobrovolnými hasiči

  • 31. července 2020,
  • 12:39,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

Praha 13 patří mezi městské části, které úspěšně čelily koronavirové pandemii a jejich následkům. Velký podíl na zvládnutí nepřehledné a náročné situace měli i dobrovolní hasiči, kteří sloužili v nepřetržitých službách.

Reklama

Členové integrovaného systému to neměli během koronavirové pandemie nijak jednoduché. Mnohdy si sáhli na dno sil. Nejinak tomu bylo v Praze 13. Velký podíl na pomoci lidem v této neklidné době měli i dobrovolní hasiči, kteří sloužili v nepřetržitých směnách. 

"Ze své práce jsme přešli sem kde jsme čtyřiadvacet hodin čekali na výjezdy a pomáhali profesionálním hasičům: Pak jsme šli zase do své práce. Bylo to náročné. Hlavně jsme také pomáhali naší městské části rozvážet dezinfekci, roušky a vše co bylo zapotřebí," popsal Roman Michl, velitel jednotky SDH Stodůlky.

"Třeba jsme už šli dopoledne odsud a úřad zavolal, že nás potřebuje, no tak se zase jelo," doplnil  Vojtěch Koutek starosta SDH Stodůlky.

Největší komplikací bylo zajistit lidem dostatek ochranných pomůcek a hygienických prostředků. Podle starosty Davida Vodrážky probíhala koordinace a spolupráce s místními dobrovolnými hasiči bez problémů a proto si zaslouží uznání. 

"Pomáhali například při rozvozu ochranných roušek. Vjeli jsme třeba do vnitrobloku a z jejich automobilu jsme mikrofonem vyhlásili, že rozdáváme roušky a tak podobně. Takže spolupráce fungovala velmi dobře a já bych za to chtěl moc a moc poděkovat celému integrovanému záchrannému systému," konstatoval David Vodrážka starosta MČ Prahy 13.

Nasazení místních hasičů ocenili i místní obyvatelé. Jako projev vděku posílali potraviny a jídlo. 

"Chtěl bych poděkovat i některým zařízením jako třeba restauraci Kastrol kde vařili zdarma. Pro integrovaný záchranný systém dodávali obědy. Takže musím říci, že se v krizi ukázalo, že toto funguje," dodal David Vodrážka starosta MČ Prahy 13.

Na území Prahy 13 sídlí dva sbory dobrovolných hasičů, a to ve Stodůlkách a Třebonicích s tím, že na každé z nich slouží 16 mužů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu