• Načítám...
>

Bulíci se opět sejdou v Centrálním parku Prahy 13

  • 6. srpna 2020,
  • 16:22,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

V Centrálním parku Lužiny se bude opět konat Rekord Bull sraz. Tato akce každoročně usiluje o co největší počet bull psů na jednom místě a je už tradičně spojená s oslavou Světového dne zvířat, kterou pořádá Nadace na ochranu zvířat.

Reklama

Milovníci a páníčkové bulteriérů, pitbulů a stafordů se mohou těšit na další ročník Bull srazu, který je naplánován na sobotu 22. srpna. V Centrálním parku Prahy 13 se i tentokrát účastníci pokusí o rekord v počtu příchozích, ale také v disciplíně poslušnosti. 

"Máme už pět rekordů v počtu bull psů na jednom místě. Rekord z roku 2018 je například 705 bull psů na jednom místě. Máme také dva české rekordy v hromadném odložení bull psů pod vedením trenéra Mirka Tošnara," upozornila Kateřina Kašparová, pořadatelka akce.

Od 12 do 17 hodin je pro zájemce připraven nabitý program. Nebude chybět zábavná a oblíbená soutěž Neber buřta či přednášky zaměřené na výcvik těchto plemen pod vedením zkušených profesionálů. 

"Což znamená, že já nutím pejskům voňavé pamlsky a oni si je nesmí vzít. Bulíci  jsou samozřejmě žraví takže u toho vzniká řada legračních situací. Připraveno je také množství osvětových přednášek týkajících se výchovy, výcviku. Bude tam Hana Böhme, což je přední, česká trenérka psů. Bude učit majitele aby pes nedorážel na jiné psy," uvedla Kateřina Kašparová, pořadatelka akce.


Hlavním smyslem akce je ukázat veřejnosti, že přehnaný strach z těchto čtyřnohých kamarádů je ve velké míře neopodstatněný. 

"Jsou ostřejší vůči jiným psům, což je logické neboť se před dvěma sty lety používali na psí zápasy. Ale milují lidi. Mají vrozenou lásku k lidem. Takže je zbytečné když se jich lidé bojí. Když před nimi zvedají děti nad hlavu," zdůraznila Kateřina Kašparová, pořadatelka akce.

Během tohoto odpoledne se uskuteční rovněž křest kalendáře Bulíci 2021 a charitativní tombola, jehož výtěžek poputuje na projekt Bulíci v nouzi. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu