• Načítám...
>

O příměstské tábory v Praze 13 byl velký zájem

  • 26. srpna 2020,
  • 15:29,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

V Praze 13 vrcholí sezóna příměstských táborů. Dům dětí a mládeže Stodůlky pořádal po celé léto až šest táborů současně. Děti se věnovaly hudbě, pohybu i dalším kreativním činnostem. Vedení domu dětí a mládeže zajistilo veškerá nutná hygienická opatření.

Reklama

Příměstské tábory v Praze 13 přilákaly obrovské množství dětí. I přes koronavirovou krizi byl o připravené turnusy velký zájem. Dům dětí a mládeže Stodůlky pořádal po celé léto hned několik týdenních turnusů souběžně.

"Organizovali jsme zhruba čtyřicet turnusů příměstských táborů. Sledovali jsme epidemiologické podmínky a snažili se po hygienické stránce zajistit vše tak, aby zde byly děti v bezpečném a komfortním prostředí, a to nejen v otázkách programových ale i hygienických," konkretizovala Jana Šimánková, ředitelka DDM Stodůlky.

Pro děti byly připraveny tématické tábory, v rámci kterých se mohly věnovat hudbě, pohybu, animaci a tak podobně. Velký zájem byl také o tábory pro nejmenší děti.

"Tábory zde byly různorodé, a to hudební, tvořivý, výtvarný, sportovní i všeobecně zaměřený na celotáborové hry. Měli jsme sportovně zážitkové tábory jejichž lektorka zařídila neskutečný program, a to i v opatřeních, která jsme museli dodržovat. Děti mimo jiné hrály discgolf či minigolf. Lektorka to zařídila tak, aby mohly být jako skupina sami na bowlingu. Děti chodily hodně pěšky, aby se dostaly sami na zmíněné programy. Na hudebním táboře zpívaly například u piána, a také chodily ven," popsala Michala Štěpánková, koordinátorka příměstských táborů.

Městská část Praha 13 příměstské tábory podpořila finančně částkou sto tisíc korun. Zároveň dětskému domu dodala veškeré potřebné hygienické vybavení jako desinfekci, roušky, ale také poskytla desinfekční přístroj, kterým mohli pracovníci domu desinfikovat všechny jeho prostory.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu