• Načítám...
>

Praha 13 odstartovala školní rok pohádkově

  • 1. září 2020,
  • 15:28,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

I v Praze 13 první zářijový den dorazily do škol stovky dětí. Městská část si pro ně připravila zajímavý program i po skončení výuky. Pohádkový les byl plný princů, princezen, a také nejrůznějších úkolů, které školáci museli plnit.

Reklama

Městská část Praha 13 si v první školní den připravila pro děti Pohádkový les. Jedná se o už tradiční akci, plnou pohádek a zábavných úkolů.

"Letošní, už šestý ročník této akce se jmenuje Princové a princezny. Najdete zde Popelku, Sněhurku, Miroslava, Třetího prince, Bajaju. Na stanovištích u nich děti plní úkoly," uvedla Lucie Nachtigallová, pořadatelka akce.

A jaké úkoly děti školou povinné musely plnit?

"U Popelky přebírají děti hrách a fazolky, u Třetího prince musí přenést na dřevěném meči gumového hada. Na "velbloudích" nohách jdou pro zlaté pytlíčky. U prince Miroslava zavazují ručně šité, zlaté střevíčky. Nejoblíbenější stanoviště je u Sněhurky, kde jsou truhly plné pokladů," popsala Lucie Nachtigallová, pořadatelka akce.

Do pohádkového lesa se přišla podívat i místostarostka Marcela Plesníková, která popřála všem školákům.

"Popřála bych dětem, abychom se ve škole vídali co možná nejvíce. Abychom toho virtuálního nepřítele nějakým způsobem už přemohli, a hlavně aby se děti do školy těšily. Mohu potvrdit, že po dlouhých prázdninách se většina z nich už do tříd těšila," konstatovala Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

Že tento rok nebude jednoduchý potvrzuje i to, že se v Praze 13 jedna ze základních škol kvůli koronaviru v učitelském sboru dostala do karantény a otevřena bude až později.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu