• Načítám...
>

Butovický rohlík slaví čtvrt století

  • 20. září 2020,
  • 14:31,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Už po pětadvacáté se Centrální park v Praze 13 zaplnil dětmi a jejich rodiči. Konal se tu tradiční závod Butovický rohlík. Jedná se o takzvaný duatlon. V první části účastníci běželi a ve druhé pak jeli na kole nebo třeba na odrážedle. A právě v závodě těch nejmladších účastníků nebyla nouze o vypjaté momenty.

Reklama

Městská část Praha 13 a Triatlon sportklub Praha pořádaly v Centrálním parku tradiční závod Butovický rohlík. Ten se letos konal už po pětadvacáté. A proč zrovna rohlík?

"Máme tady pekárnu, které děláme reklamu. Jsou hodní. Nějaké rohlíky nám poskytují na naší akci. Je to takový závod pro děti. Běží se, jede na kole. Původně byl určen jen pro školní děti, ale největší zájem je od ještě menších dětí. A tak letos máme novou kategorii i pro děti v kočárku. Rodiče s nimi pojedou okolo rybníka. Mohou se tedy přihlásit závodníci od nula až po sto let věku," uvedl Jan Král, zakladatel Butovického rohlíku.

Ještě před startem vyfasoval každý ze závodníků kus koláče na posílenou, a pak už se jednotlivé závody odstartovaly. Pomyslné startovací pistole se ujala místostarostka třinácté městské části Marcela Plesníková.

"Lidé na tuto akci chodí rádi, což dosvědčuje i dnešní počet zúčastněných. Akce má i enviromentální nádech, a tak je mi ctí, že nad ní mohu mít záštitu," konstatovala Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

Enviromentálním nádechem se rozumí sázení stromu, které k akci neodmyslitelně patří. Tentokrát malí i velcí účastníci Butovického rohlíku sázeli dub cer nebo také dub slovenský.

"Máme tradici, že vždy vysadíme jeden strom. Chceme se parku, v němž závodíme, trochu odvděčit. Sídliště tu není dlouho, a tak je to park mladý  s málo stromy," doplnil Jan Král, zakladatel Butovického rohlíku.

Všichni účastníci závodu se snažili na sto procent. A i když se třeba nesetkali s aktuální formou nebylo důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu