• Načítám...
>

V Praze 13 testovali zrak řidičům

  • 23. září 2020,
  • 17:01,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Víš jak vidíš? Tak se jmenovala akce, která se konala v Praze 13. Řidiči a nejen ti, mohli otestovat svůj zdravotní stav. Především ale zrak. Podle statistik totiž 8 procent řidičů tak špatně vidí, že by nemělo vůbec řídit.

Reklama

Na Slunečním náměstí v Praze 13 se konala akce Víš jak vidíš? Hlavním organizátorem byla městská část.

"Odpoledne je zaměřené na prevenci zrakových obtíží a onemocnění. Akce se jmenuje Víš jak vidíš? Je přádaná ve spolupráci s Mezinárodním sdružením optiků a optometristů, o.s.,  BESIPem a jejich kampaní Bezpečně za volantem," konstatovala Aneta Ečeková Maršálová, radní MČ Praha 13.

Příchozí si tak otestovali svůj zrak, protože podle optiků a optometristů jsou čísla z minulých let až alarmující.

"Osm procent řidičů by vůbec nemělo sednout za volant kvůli špatnému vidění. Dalších 71 procent má špatnou korekci a potřebovali by brýle," upozornila Natálie Venturová, mluvčí Mezinárodního sdružení optiků a optometristů, o.s.

Jenže způsobilý řidič se nepozná jen podle zraku, a tak zde bylo možné absolvovat i jiná vyšetření.

"Proto tady třeba máme i možnost měření krevního tlaku. Protože i to může mít vliv na dobrý zrak a bezpečnost za volantem," uvedl Vít Bobysud, zastupitel MČ Praha 13.

I když se jednalo o akci především pro řidiče, zábava byla přichystána i pro děti.  Zároveň se mezi účastníky akce uskutečnila anketa, v rámci které se řešila přístavba Domu sociálních služeb Lukáš.

"Přístavbu chceme prodiskutovat s občany Prahy 13.  Chceme vědět jak se jim líbí, jak by si ji oni představovali, jak by měla fungovat co se týká její náplně v oblasti sociálních, pečovatelských a terénních služeb. Sestavili jsme proto dotazník," vysvětlila Yveta Kvapilová, zastupitelka MČ Praha 13.

Druhá anketa se týkala laviček pro návštěvníky hřbitova ve Stodůlkách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu