• Načítám...
>

V Praze 13 se opět uskutečnil Běh metropole

  • 5. října 2020,
  • 12:24,
  • PRAHA 13,
  • Žaneta Filípková

Více než desetiletou tradici má závod Běh metropole. Navíc zde nejde jen o výsledky jednotlivců. Účastníci sbírají body i do celkového seriálového hodnocení. Každý u nich svým startem přináší pro svoji městskou část bod. Ta tímto způsobem usiluje o co nejlepší umístění v Běhu metropole. Soutěžící na Praze 13 si tak znovu užili skvělé sportovní zážitky.

Reklama

Pod heslem: "Pohyb je život a běháme, abychom žili," se  uskutečnil v  Centrálním parku ve Stodůlkách další BĚH METROPOLE.  Jde o seriál veřejných běžeckých závodů po městských částech hlavního města. Základní myšlenka spočívá především v podpoře zdravého životního stylu obyvatel všech věkových kategorií. 

"Startujeme tradičně tady v Centrálním parku. Dnes se nám krásně vydařilo počasí. Běh měří sedm kilometrů a trasa vede téměř až ke Galerii Butovice. Tam je to z kopce, ale zpátky bych běžel nechtěl. To je do kopečka," konstatoval David Vodrážka, starosta MČ Prahy 13.

O sportovní akci  je každoročně velký zájem a ani letos si ho nenechal ujít starosta Prahy 13 David Vodrážka, který soutěž zahájil. Nejprve se uskutečnil hromadný start žen, pak mužů.  

"Účast je zhruba stejná jako v minulých letech. Pohyb je určitě důležitý a když vyjde takhle krásně počasí, tak je to určitě dobře," uvedl David Vodrážka, starosta MČ Prahy 13.

Počasí účastníkům přálo. I když bylo zpočátku deštivo, závodníci nakonec mohli ve  vynikajících podmínkách změřit své síly.  Sportovní událost, která má ohlas nejen u místních na Praze 13, se tedy konala i přes koronavirovou  krizi.  Všichni přítomní dbali na aktuální epidemiologická opatření, dodržovali rozestupy a neshromažďovali se ve větších skupinkách. 

Anketa

"Já tolik neběhám, ale kvůli tomuto závodu si hodím zaběhat do hezkých částí Prahy."

"Včera jsem měl jedny náročnější závody, a tak doufám že se mi dnes podaří alespoň dopajdat do cíle."

"Ráda závodím. Dnes je to možná jeden z posledních závodů, který lze uspořádat s těmi opatřeními. Takže běháme co to dá."

Organizátoři měli zpočátku obavy, zda nebudou muset závod zrušit. Ty se ale naštěstí nevyplnily, a tak si Běh metropole užili jak závodníci, tak všichni, kteří jim přišli fandit. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu