• Načítám...
>

Dům sociálních služeb Prahy 13 bude mít přístavbu

  • 21. října 2020,
  • 19:06,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Senioři Prahy 13, kteří navštěvují Dům sociálních služeb Lukáš se mohou těšit na novinku. Městská část by totiž už brzy chtěl začít s přístavbou tohoto centra. Přibýt by mělo deset malometrážních bytů pro soběstačné seniory, ale i multifunkční sál, ve kterém se budou scházet místní seniorské kluby.

Reklama

Dům sociálních služeb Lukáš v Praze 13 čekají velké změny. V domě se schází seniorské kluby městské části a je tu také 20 bytů pro soběstačné seniory. Zájem o služby, které Středisko sociálních služeb Prahy 13 v objektu provozuje, se ale stále zvyšuje.

"My jsme dospěli k závěru, že by bylo vhodné a potřeba přistavět toto centrum, projednali jsme to i v rámci veřejného projednání, vzešlo to i od lidí, kteří to kvitovali a chtěli bychom přistavět deset malometrážních bytů k těm, které tam už jsou. To znamená, že senior, který je soběstačný, ale zároveň už nemůže a nemá na to, aby utáhl svůj vlastní byt, tak může být po výběru umístěn v tomto centru pro seniory," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

V přístavbě vzniknou ale i další víceúčelové prostory.

"Především sál, kde se budou moci potkávat jednotlivé kluby seniorů a bude tam zázemí pro kulturní akce a třeba i vzdělávací prostory," řekl Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13. 

"Celé to má stát 39 milionů. Vyčlenili jsme na to finanční prostředky. Z jiných zdrojů jsme dostali 15 milionů," řekl David Vodrážka. 

Vedení městské části už má územní rozhodnutí a stavební povolení a teď vyhlásilo i výběrové řízení na společnost, která přístavbu provede.

"My bychom toho zhotovitele měli rádi vybraného do konce roku a myslím si, že pokud vše půjde dobře, že by se mohlo začít stavět na jaře," řekl David Vodrážka. 

To znamená, že celá přístavba domu sociálních služeb Lukáš by měla být hotova nejpozději na začátku roku 2022.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu