• Načítám...
>

Výlov mezi paneláky byl zajímavou podívanou

  • 8. listopadu 2020,
  • 18:28,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Výlov Stodůleckého rybníku v Centrálním parku si i letos našel své diváky z řad obyvatel Prahy 13. Výlov mezi paneláky se tu stal už tradiční akcí.

Reklama

Také letos se konal tradiční výlov Stodůleckého rybníka v Centrálním parku. Každoročně ho pořádá Český rybářský svaz místní organizace Jinonice.

"Je tady pravidelný výlov, který trvá už 15 let nebo možná déle. Jmenuje se to Výlov mezi paneláky, každoročně je to taková atrakce pro místní lidi, kteří sem chodí a koupí si rybu," řekl Jaroslav Fišer, jednatel místní organizace ČSR Jinonice. 

"Je to vlastně retenční nádrž, která je uprostřed sídliště. Moc lidí neví, že je to i chovný rybník, takže pravidelně děláme tyto výlovy. Střídá se to, někdy děláme výlovy pod tubusem metra a někdy zde. Místní obyvatelé se mohou přesvědčit, co tady je mezi baráky a v sídlišti za krásné kousky," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Mezi desítkami kaprů a štik vylovili rybáři také místní kapří celebritu.

"Když jsme ho pouštěli minulý rok zpátky, tak vážil 15 kilo. Je to kapr a jmenuje se Pepa," řekl Jaroslav Fišer. 

Po výlovu se všechny ryby, rozdělené dle druhů, dohromady zváží, pak se zváží jedna od každého druhu a pomocí jednoduchého matematického příkladu mají rybáři jasno, kolik kusů ryb vylovili. Letošní číslo by se ale nemělo nijak zásadně lišit od předchozích ročníků.

"Z těch předchozích ročníků je to kolem šesti - osmi metráků kapra a i nějaké štiky. Třeba kolem padesáti kilo štiky," řekl Jaroslav Fišer. 

Součástí výlovu byl, jako každým rokem, i prodej ryb.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu