• Načítám...
>

Pečovatelská služba v Praze 13 má nový vůz

  • 10. listopadu 2020,
  • 13:11,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Rozvozy obědů nebo převoz seniorů. Převážně k těmto účelům bude sloužit nový vůz, který zakoupila Středisku sociálních služeb Praha 13. Jeho pořízení vyšlo městskou část na 675 tisíc korun.

Reklama

Středisko sociálních služeb Prahy 13 má pro potřeby terénní pečovatelské služby k dispozici nový, víceúčelový vůz. Bude využíván zejména pro rozvoz obědů nebo převoz klientů.

"Ukázalo se, že zrovna v době covidu je moc důležité, abychom mohli rozvážet jídlo z centra Lukáš seniorům. Takže se úplně nabízelo, abychom pořídili nový automobil. Myslím, že bude absolutně fungovat pro Středisko sociálních služeb Prahy 13," uvedl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

"Auto bude sloužit pro naše klienty, kterých je mnoho, a to nejen tady ve středisku, ale i v terénu. Budou to především rozvozy obědů k nim domů, závozy k lékaři, nákupy. Běžně zde funguje i denní stacionář, takže se klienti vozí i sem. Nyní, ale v době nouzového stavu, pochopitelně ne," doplnila Aneta Ečeková Maršálová, radní MČ Praha 13.

Nové auto nahradilo jiný už dosluhující vůz. Ten byl větší a bylo obtížnější s ním projíždět některé ulice v městské části. To by se s novým vozem mělo dařit lépe. Jeho velkou výhodou je navíc také hybridní motor, který jezdí na zemní plyn a benzín.

"Když rozvážíme obědy, tak velice často startujeme a zhasínáme motor. Až osmdesátkrát během dvou hodin. Problém pak dělá diesel, mnohem menší benzín. Zjistili jsme, že novému autu je to úplně jedno. Je na podobný provoz uzpůsobeno. Do budoucna bychom proto chtěli jít touto cestou a všechny velké dodávky nahradit těmito velikostmi," vysvětlil Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13.

Vůz je navíc variabilní. Pokud neslouží k rozvozu obědů, může pojmout až 7 cestujících. Jeho pořízení vyšlo městskou část na 675 tisíc korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu