• Načítám...
>

V Praze 13 se děti vrátily do všech základních škol

  • 30. listopadu 2020,
  • 12:56,
  • PRAHA 12,
  • Jan Varga

Všech 10 základních škol, jejichž zřizovatelem je Městská část Praha 13, má zpět v lavicích své žáky. Ředitelé škol i učitelé jsou na výuku připraveni a zajištěna jsou i všechna aktuální bezpečnostní opatření.

Reklama

Hlavní nápor distnanční výuky je pro většinu žáků u konce. Do školních lavic se totiž za podmínek dle sytému PES 30. listopadu vrátila většina dětí. Nejinak tomu bylo i na Základní škole Brdičkova v Praze 13, kde se před osmou hodinou děti hrnuly do šaten.

anketa

Do základní školy se vrátila většina dětí. Podle vedení jsou tady na jejich návrat, co se týče hygienických požadavků, dobře připraveni. Mají také dostatek hygienických prostředků a ochranných pomůcek.

"Vrací se nám skoro celá škola, kromě 150 dětí, které zůstávají ještě na distanční výuce. Samozřejmě dodržujeme vládní nařízení, v jídelně rozestupy. Máme tolik tříd, že to nejde rozvolnit, aby do školy chodily po nějakých časových intervalech, takže chodí téměř najednou. Ve třídách paní učitelky zajišťují větrání, u vstupu stojí paní asistentky, které kontrolují, zda si děti dezinfikují ruce," řekla Kamila Hubalovská, ředitelka FZŠ Brdičkova.

Své dveře 30. listopadu otevřelo všech deset základních škol, jejichž zřizovatelem je Městská část Praha 13. Vedení škol jsou připravena dodržet všechna bezpečnostní opatření a jsou v kontaktu s městskou částí, která školy vybavila hygienickými a ochrannými pomůckami, které může podle potřeb kdykoliv doplnit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu