• Načítám...
>

Praha 13 rozvezla vánoční stromky do školek

  • 10. prosince 2020,
  • 13:03,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Do všech mateřských škol, třinácté městské části, rozvezlo vedení radnice vánoční stromky v květináči. Děti je ozdobí a fotky stromů pak budou vystaveny na radnici. Díky tomu, že jsou stromky v květináčích, neposlouží jen k jednorázové radosti, ale po svátcích budou vysazeny na zahradách školek.

Reklama

Místo velkých oslav na Slunečním náměstí, letos slaví ve školkách Prahy 13 Vánoce trochu jinak. Městská část rozvezla do jednotlivých mateřských škol vánoční stromky.

"Do každé mateřské školy vezeme jeden vánoční stromeček s balem. Děti si ho nazdobí, vyfotí a fotku pošlou na radnici. Z došlých fotek pak uděláme výstavu. Stromek je v kořenáči, a tak si ho mohou zasadit přímo v areálu školky a budou mít památku na mnoho dalších a dalších let," konkretizoval David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Stromeček dorazil i do Mateřské školy Čtyřlístek, kde si ho převzala ředitelka mateřinky Pavla Benešová. Pochlubila se i tím, jak budou strom zdobit.

"Máme připraveny andílky. Jsou jednoduché na výrobu, aby to opravdu byla práce dětí. Zdobit budou jen ti starší. Pro malé by bylo hodně těžké vyrobit nějaké ozdoby," popsala Pavla Benešová, ředitelka MŠ Čtyřlístek.

Předávání vánočního stromku využilo vedení městské části i k jiné příležitosti. Pracovnice školky, Kateřina Němečková, totiž nedávno oslavila významné jubileum a za její práci jí starosta s kolegyní místostarostkou poděkovali.

"Duši mateřské školky tvoří nejen pedagogičtí pracovníci, ale i ti nepedagogičtí. Kateřina Němečková zde působila jako školnice. Nyní ji zde máme jako pomocnou pracovnici. A protože oslavila životní jubileum, tak jsme při této příležitosti spojili tyto dvě akce," dodala Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

Kateřina Němečková ve zdejší školce pracuje už více než 27 let.

"I když vysloveně nedělám učitelku, tak mě práce s dětmi a okolo nich baví. Děti mám ráda," konstatovala Kateřina Němečková, pomocná pracovnice MŠ Čtyřlístek.

I v této školce stromek zasadí. Bude tak zdobit místní zahradu i po vánočních svátcích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu