• Načítám...
>

Středisko sociálních služeb Prahy 13 se modernizuje

  • 15. ledna 2021,
  • 12:51,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Nové mycí centrum na jídlonosiče mají k dispozici zaměstnanci Střediska sociálních služeb Prahy 13. Zařízení urychlí mytí jídlonosičů, ve kterých jsou klientům střediska rozváženy obědy. Náklady na pořízení myčky a úpravy s tím související dělají necelý půl miliónu korun.

Reklama

Středisko sociálních služeb Prahy 13 má nové mycí centrum jídlonosičů. To přinese zkvalitnění služeb stovkám seniorů, kteří služby střediska hojně využívají.

"Posádka přiveze kastrůlky z trasy. Obědů je tam většinou kolem osmdesáti. Myčka to hravě zvládne. Během minuty je to hotové. Při vysokém tlaku a teplotě se to současně dezinfikuje," popsal Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13.

"Částečně k této realizaci přispěl covid, protože už jsme potřebovali oddělit veřejné prostory od neveřejných. Ve stávající myčce se myje nádobí pouze pro klienty Centra pro seniory Lukáš, kteří jsou zde ubytováni nebo případně dochází do jídelny. V oddělené myčce se pak myje nádobí klientů, kteří jsou doma a jsou jim obědy rozváženy. Sem je také možný přístup pracovníků pouze zvenku. Nemusí tedy chodit po neveřejné části. Je to proto, aby docházelo k co nejmenším kontaktům mezi osobami," uvedl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Mycí centrum bylo umístěno do prostor, kde se nacházela pedikúra. Ta je nově přestěhována do veřejné části budovy.

"Kde jsou kluby pro seniory a kam mohou chodit lidi normálně zvenku. Covid to docela urychlil. Potřebovali jsme zmiňované prostory skutečně to oddělit," konstatoval David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Náklady na realizaci změn se vyšplhaly na částku kolem půl miliónu korun.

"Náklady byly rozděleny na stavební úpravy, což je zhruba 240 tisíc korun a investice do vybavení, které dělají zhruba 210 tisíc korun," doplnila Aneta Ečeková Maršálová, radní MČ Praha 13.

Pokud půjde vše podle plánu, čeká Středisko sociálních služeb Prahy 13 v letošním roce několik dalších, zásadních úprav. Vše bude ale závislé na rozpočtu městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu