• Načítám...
>

Praha 13 získala darem několik tisíc roušek

  • 9. února 2021,
  • 14:57,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

Radnice Prahy 13 obdržela od soukromě firmy darem několik tisíc roušek. Ty městská část rozdá seniorům a lidem v sociální nouzi.

Reklama

Poptávka po rouškách, respirátorech a hygienických pomůckách je stále vysoká. Zejména v domovech seniorů a podobných sociálních zařízeních. Získat tedy několik tisíc ústenek zdarma je pro radnici cenným darem.

"Nechceme vůbec usnout na vavřínech a říkat si: "Stát se postará", protože tak, jak mám možnost to vidět, tak se nepostará, nikdo se nepostará. Snažíme se tedy sami získávat jednorázové roušky a oslovujeme i ty firmy, které vyrábějí respirátory. To samé řešíme i s dezinfekcemi, protože jich určitě není dost. Jsem rád, že se podařilo, že soukromá firma, která vyrábí české roušky, darovala ve prospěch městské části deset tisíc roušek," zdůraznil David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

"Snažíme se tímto způsobem pomáhat. Ať už městským částem tady po Praze nebo pražským školám. Rozdáváme zde určité počty roušek tak, aby studenti měli potřebné ochranné pomůcky," vysvětlil Ondřej Mařík, zástupce firmy Dispomask.

Distribuce ústenek bude směřovat hlavně k ohroženým skupinám obyvatel. Tedy seniorům a lidem v sociální nouzi. 

"Proto bychom se rádi nyní zaměřili na klienty v terénu, což jsou většinou osamělí senioři a je tam tedy každodenní kontakt s pečovatelskou službou. Takže využijeme tohoto předávacího kanálu. Samozřejmě, že když bude někdo potřebný i mimo tuto skupinu, jak už jsem zmiňovala ty nízkopříjmové, tak spolu s výdejem potravin dostanou i ústenky. " uvedla Aneta Ečeková Maršálová, radní MČ Praha 13. 

V případě zájmu mohou lidé získat roušku přímo na radnici Prahy 13, kde bude volně k odběru. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu