• Načítám...
>

Rada Prahy 13 schválila rozpočet na letošní rok

  • 9. února 2021,
  • 11:54,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

Městská část Prahy 13 už ví, jak bude letos hospodařit. Radní městské části schválili návrh rozpočtu, který je koncipován jako vyrovnaný a pracuje s částkou čtyři sta padesát milionů korun. Padesát milionů pak podle vedení radnice poputuje na investiční projekty. Rozpočtu ještě budou muset dát zelenou také zastupitelé městské části.

Reklama

Rada Městské části Praha 13 schválila na svém zasedání rozpočet na letošní rok. Městská část bude letos hospodařit s čtyři sta padesáti miliony korun. Na investice je pak vyčleněno padesát milionů korun.

"Přibližně 50 milionů korun půjde na investice, následně budeme muset rozpočet schválit a projednat na zastupitelstvu MČ, ale myslím si, že by to neměl být problém, protože dlouhodobě máme rozpočet koncipovaný jako vyrovnaný, čili nezadlužujeme městskou část a snažíme se hospodařit jako řádní hospodáři," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Největší investicí bude přístavba Domu sociálních služeb Lukáš. Stát by měla třicet milionů korun, na projekt se ale městské části podařilo získat dotaci hlavního města ve výši patnácti milionů korun.

"Tam bychom chtěli udělat nové byty pro seniory, zároveň ale nezapomínáme ani na žáky základních a mateřských škol. V mateřských školách bychom chtěli vyměnit okna, dále v základních školách udělat řízené větrání - to znamená rekuperační jednotky, které budou čistit vzduch a zároveň budou spořit teplo a energii, což je věc velmi důležitá. Máme zažádáno na Ministerstvu životního prostředí o dotaci. Dále bychom v letošním roce chtěli renovovat skatepark pro mládež, takže nezapomínáme na nikoho. Snažíme se i v této nelehké době dávat peníze hlavně do investic," řekl David Vodrážka. 

Praha 13 tak bude letos hospodařit s o více než čtyřicet milionů vyšším objemem financí než v roce loňském. Radou schválený rozpočet bude zastupitelstvo městské části schvalovat v březnu, kdy je naplánováno jeho další zasedání.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu