• Načítám...
>

Praha 13 opět odpustí poplatky z pobytu

  • 9. února 2021,
  • 11:58,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

Městská část Praha 13 i letos přistoupila k odpuštění podnikatelům místního poplatku z pobytu. Podle vedení radnice tak chce usnadnit podnikatelům fungování v období pandemie. Zatím radní rozhodli o odpuštění za měsíc únor. Dále pak bude vedení radnice rozhodovat podle aktuálního vývoje situace.

Reklama

Radní Městské části Praha 13 schválili odpuštění poplatku za ubytovací služby na svém území. Podle slov vedení radnice není během současného stavu vybírání těchto peněz na místě.

"Když jsou všechny hotely a penziony v této době zavřené, tak vybírat peníze za ubytovací služby nám nepřišlo úplně vhodné. Odpustili jsme tento poplatek a budeme to zase propočítávat po dalších dvou měsících, jestli se situace zlepší nebo nikoliv," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Městská část Praha 13 má na svém území desítky ubytovacích zařízení, poplatek na osobu za noc je maximálně dvacet jedna korun, konkrétní výši si ale upravují obce samy. Vedení městské části se snaží alespoň nějak pomoci také restauratérům, kterým dala nabídku, že mohou například vařit pro zaměstnance úřadu.

"Dováží sem jídla, protože máme zhruba 350 zaměstnanců, což není úplně zanedbatelný počet. V tom se snažíme i našim podnikatelům nějakým způsobem ulevit nebo pomoci. Zároveň zase od podnikatelů máme nabídku pro naše dobrovolné hasiče, kteří drží stabilně služby, tak tam dostávají jídlo a podobně. Děláme, co můžeme, co nám naše současná situace a možnosti dovolí, ale rozhodně nedokážeme suplovat stát a podobně," řekl David Vodrážka. 

Ubytovací zařízení měla odpuštěn poplatek z pobytu do konce loňského roku, a to v rámci celé metropole. Rozhodli o tom už loni na jaře pražští zastupitelé. Praha 13 pak poplatky do konce roku odpustila od prvního června.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu