• Načítám...
>

Senioři v Domově Zity Kabátové mají očkování za sebou

  • 11. února 2021,
  • 15:16,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

Domov pro seniory Zity Kabátové v Praze 13 dokončil očkování svých klientů proti Covidu 19. Díky významné podpoře městské části se podařilo zajistit druhou dávku i pro personál. Radnice je připravena očkovat i zbývající seniory žijící v městské části. Vše ale bude záležet, kdy dorazí další zásilka vakcín.

Reklama

I přes komplikovanou situaci se podařilo radnici Městské části Praha 13 zajistit druhou dávku vakcín, která byla určena pro osoby starší 80 let. Domov pro seniory Zity Kabátové tak mohl dokončit očkování svých klientů proti Covidu-19. 

"Z médií jsem se dozvěděl a měl jsem ten pocit, že vakcíny jsou všude, a že to nebude žádný problém. Nicméně problém to byl. Naštěstí jsme v kontaktu s Fakultní nemocnicí v Motole, která je naší spádovou nemocnicí a s Ústřední vojenskou nemocnicí v Praze. A především mámě skvělý personál v našem domově pro seniory, a to včetně paní ředitelky. Těm všem bych chtěl obrovsky poděkovat," zdůraznil David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

"První vlna očkování u nás proběhla dobře, neměli jsme žádné nežádoucí účinky. Jen pár klientů si po očkování stěžovalo na bolest ramena. Ale jinak žádné komplikace a teploty. Máme momentálně, včetně našeho zdravotnického zařízení, kolem šedesáti seniorů," konkretizovala Milena Bartovská, ředitelka ředitelka Domova pro seniory Zity Kabátové.

Mezi očkovanými byl i pan Jan Jurečka, který žije spokojeně v domově už několik let. 

"Při tom prvním očkování, když už jsem byl píchnutý, tak jsem se zeptal: Kdy už mě budete píchat? A oni mě odpověděli, že už jsem píchnutý. Já jsem neměl důvod to odmítnout, protože jsem byl celý život mnohokrát v péči lékařů a nepředpokládal jsem, a já myslím, že právem, že se udělá nějaká zásadní chyba," uvedl Jan Jurečka, klient Domova třetího věku.

"Pro nás to očkování byl stěžejní, protože ještě před ním jsme úplně zakázali návštěvy. Naše zařízení jsme zcela uzavřeli, protože jsme se obávali, aby se naši klienti před očkováním a mezi očkováním nenakazili. Od patnáctého už trošku povolujeme návštěvy. Samozřejmě v režimu testu. Po čtrnácti dnech, a té druhé dávce, uvidíme jaká budou další opatření," dodala Milena Bartovská, ředitelka ředitelka Domova pro seniory Zity Kabátové.

Vedení radnice Prahy 13 plánuje očkovat i dalších 1400 seniorů žijících na území městské části. To se uskuteční zejména prostřednictvím obvodních lékařů. Vše ale bude záležet na tom, kdy dorazí další dávka vakcín. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu