• Načítám...
>

Praha 13 otevře očkovací centrum na zimním stadionu

  • 18. února 2021,
  • 10:52,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

Praha 13 má připravené prostory pro očkovací centrum. K tomuto účelu zajistila zimní stadion v Bronzové ulici. Jakmile to umožní legislativa a dostatečné zásobování vakcínami, bude centrum pro zájemce okamžitě otevřeno.

Reklama

Už od podzimu minulého roku je radnice Prahy 13 připravena na očkování obyvatel městské části proti onemocnění Covid - 19. Tuto zdravotní péči by měli zajistit hlavně obvodní lékaři a zdravotní personál očkovacího centra, které by mělo fungovat v prostorách zimního stadionu. Vše však bude záležet na tom, zda to umožní legislativa. 

"Naše praktiky jsme oslovili všechny, ti jsou připraveni, když jim to legislativa umožní, očkovat u sebe v ordinacích. Zároveň jsme dohodnuti s vojenskou nemocnicí, která by zase v případě, že to ministerstvo dovolí, vysílala vakcinační tým k těm lidem, kteří jsou imobilní. Zatím to závisí na těch vakcínách, které nemáme. Už jsme připraveni dopředu očkovat centrálně na zimním stadionu tady v Praze 13. Už jsme dohodnuti i přímo s firmou, která by byla schopná toto dělat," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Podle vedení radnice poskytuje zimní stadion a jeho areál potřebné zázemí, jako je například dopravní dostupnost, vybavenost a kapacita pro odbavení většího počtu zájemců o očkování. 

"Jsou tady záchody, je tady možnost parkování, takže na to vše jsme připraveni. Podle našich propočtů by to mohly být stovky lidí denně a za druhé teď řešíme i možnost samotestování na školách," řekl David Vodrážka. 

V případě, že se očkovací centrum otevře, zájemci se budou moci předem rezervovat. 

"To očkování by mělo probíhat na jednotlivých místech, kde by už ten systém byl propojen a víceméně ten nahlášený člověk, který by se nahlásil přes tu centrálu, by dostal informaci, že se má např. v 9 hodin toho dne dostavit na očkování," řekl David Vodrážka. 

Pokud bude o očkování velký zájem, plánuje vedení městské části využít k tomuto účelu i vybrané prostory radnice. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu