• Načítám...
>

Praha 13 rozdává dezinfekci

  • 2. března 2021,
  • 9:34,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 13 předává jednorázové ústenky pro klienty neziskových organizací a také desinfekci pro společenství vlastníků a bytových družstev. Senioři, občané zdravotně hendikepovaní a lidé ohrožení sociálním vyloučením, kteří jsou ve finanční tísni a žijí v Městské části Praha 13, mohou také požádat o respirátor FFP2 na infolince radnice.

Reklama

Třináctá Městská část reaguje na zhoršující se epidemickou situaci a na přijatá opatření proti šíření koronaviru. Z toho důvodu vydává dezinfekci pro potřeby bytových družstev a SVJ. Společenství vlastníků jednotek.

"Máme přes 200 SVJ, každé představenstvo toho SVJ bylo osloveno a mají možnost si libovolně vyzvednout, respektive objednat se na radnici, aby si vyzvedli dezinfekci. Objem té dezinfekce, respektive nafasování toho jednotlivého bytového družstva bude vždy záležet na počtu vchodů, respektive počtu klientů, kteří tam bydlí a záleží na tom, jakým způsobem dojde při tom telefonátu a objednání tady na radnici. Budeme se samozřejmě každému snažit vyjít vstříc," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

"Na základě toho, že MČ Praha 13 dala na své webové stránky informaci o tom, že můžeme pro tyto naše objekty, které máme ve správě, vyzvednout dezinfekci, tak jsme tak učinili. Dáme to do zásobníků, které budou montovány a na některých objektech už jsou namontovány u vchodových dveří, takže je budeme moci bez problému doplnit," řekl Miroslav Houra, zástupce SBD Pokrok. 

Praha 13 zároveň rozdává respirátory občanům, pro které je jejich pořízení finančně nákladné. Objednat si je mohou telefonicky na radnici. Neziskové organizace působící v městské části zásobila Praha 13 rouškami.

"Ústenky, které mají v terénu, jsou pro jejich nízkopříjmové klienty nebo pro osoby se zdravotním postižením či v hmotné nouzi, na potravinové pomoci a tak dále," řekla Aneta Maršálová Ečeková, radní MČ Praha 13. 

Celkem 17 000 respirátorů distribuovala Praha 13 mezi školská zařízení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu