• Načítám...
>

Do škol se vrátili žáci 1. stupně

  • 12. dubna 2021,
  • 14:43,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Po několika měsících usedli do lavic žáci 1. stupně základních škol. Podmínkou je ale testování na nemoc Covid - 19 a to dvakrát týdně. Výjimkou není ani Praha 13.

Reklama

Týden doma, týden ve škole. Takový režim čeká žáky 1. stupně základních škol po celém Česku. Výjimkou není ani MČ Praha 13.

"Tady ve škole Trávníčkova do třetí třídy přišly všechny děti bez jakýchkoliv problémů, těšily se a to testování si zároveň užívají, protože se jim to v dalším životě doufejme nepoštěstí a budou na to jednou vzpomínat jako třeba kluci vzpomínají na vojnu nebo ženy na těhotenství, tak možná takto budou vzpomínat na testování," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

"My jsme byli připraveni, třídy byly vydezinfikovány tou trvalou dezinfekcí, která vydrží tři týdny, všechno bylo připraveno a uklizeno. Učitelé pracovali distančně s dětmi a připravovali je na vstup do školy i na to testování. Děti znaly video, věděly jak na tenhle typ testu, takže to proběhlo bez problémů," řekl František Hanzal, ředitel ZŠ Trávníčkova.

Žáci a pedagogický sbor budou testováni vždy v pondělí a ve čtvrtek. Dětem s prováděním testů pomáhají učitelé.

"V podstatě to zabere celou tu první vyučovací hodinu, protože děti se musí neustále poučovat, vést je při tom. Já si myslím, že pak se to zautomatizuje, že to bude probíhat rychleji, patnáct minut se čeká, pak úklid, takže první hodina na to určitě padne, ale další tři hodiny nebo čtyři se budou moci učit s paní učitelkou," řekl František Hanzal. 

Doručení testů zajistila radnice Prahy 13. Městská část také školy i školky vybavila respirátory a desinfekčními přístroji.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu