• Načítám...
>

Praha 13 bude distribuovat Euroklíče

  • 14. dubna 2021,
  • 14:16,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Praha 13 podepsala memorandum s Národní radou osob se zdravotním postižením ČR. Díky memorandu se stane třináctá Městská část distributorem takzvaného Euroklíče. Ten například pomáhá lidem s postižením se dostat na zamčené toalety.

Reklama

Vedení třinácté Městské části podepsalo memorandum s Národní radou osob se zdravotním postižením. To se týká vzájemné spolupráce na projektu Euroklíč. Díky němu se zdravotně postižení dostanou například do jindy zamčených sociálních zařízení.

"Naše spolupráce s Prahou 13 bude probíhat v tom, že Praha 13 bude distribuovat Euroklíče občanům, kteří na něj mají nárok a zároveň nám bude pomáhat vytipovávat místa, kam bychom mohli dát Eurozámek, to znamená prostředí, které je bezbariérové a které je veřejností užívané a používají jej i lidé se zdravotním postižením," řekl Václav Krása, předseda NRZP.

"Občané, kteří to potřebují a kteří mají indikovanou nějakou chorobu, která jim znepříjemňuje život, mají možnost využívat bezbariérové WC a bezbariérové zázemí, s tím že každý obdrží jednotlivě ten klíč a ten mu umožňuje kdykoli v případě potřeby využít to sociální zařízení," řekl Petr Zeman, místostarosta MČ Praha 13. 

Takzvané Euroklíče si mohou zájemci z řád handicapovaných vyzvednout přímo na radnici.

"Bude to u mě a na základě karty ZTP, TP nebo ZTP s průvodcem nebo čestného prohlášení u vyjmenovaných diagnóz, které jsou takto podporovány a nebo se nabídne klíč rodičům s dětmi do 3 let," řekla Aneta Ečeková Maršálová, radní MČ Praha 13. 

Tento projekt spadá do koncepce bezbariérovosti, kterou se třináctá Městská část jako jedna z mála může pyšnit.

"Krásně nám to zapadá, protože chceme lidem přiblížit tyto projekty," řekla Aneta Ečeková Maršálová. 

Podle Václava Krásy je na tom Praha 13 co se týče přístupu ke zdravotně postiženým velmi dobře a špatně na tom není ani Praha jako celek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu