• Načítám...
>

Praha 13 provádí jarní úklid

  • 14. dubna 2021,
  • 16:01,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Praha 13 se připojila ke globální iniciativě Ukliďme svět. V městské části se tak uklízelo v parcích nebo likvidovali ilegální skládky. Úklidová firma během několika dní sebrala stovky kilogramů odpadu, od drobného až po matrace nebo pneumatiky.

Reklama

K jaru patří i jarní úklid. Nejinak tomu je v Praze 13. Tady v současnosti likvidují nelegální skládky a dělají pořádek v místních parcích.

"Je to v rámci akce nebo kampaně Ukliďme svět a my jsme si řekli, že uklidíme Prahu 13. Říká se, že máme myslet globálně, ale jednat lokálně, tak chceme občanům Prahy 13 tu Prahu zase o něco zkrášlit, aby se jim tady lépe žilo," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13. 

Úklid probíhá třeba v Centrálním parku, například na haldě, kterou místní nazývají Makču Pikču a která vznikla při stavbě místního sídliště a metra.

"Jednak je v majetku soukromého vlastníka, v majetku hl. m. Prahy a kousek tam má i MČ, takže nekoukáme na to, v čím je to majetku, ale chceme, aby to tady bylo hezké a uklizené," řekla Marcela Plesníková. 

Kromě drobného odpadu v podobě sáčků nebo PET lahví najdou pracovníci úklidové agentury předměty, jakými jsou například matrace, pneumatiky nebo i umyvadlo.

"Procházíme všechno, takže veškeré odpadky a věci, které tam nepatří, se sesbírají a potom se vše musí snést a naložit na auto. Strávili jsme tu asi 4 dny a je to cca 12 kubíků," řekl Roman Studénka, majitel úklidové společnosti. 

Ročně městská část vynakládá na úklid veřejného prostoru nemalé finance. Na samotný jarní úklid bylo letos vyčleněno zhruba 200 tisíc korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu