• Načítám...
>

Děti v Praze 13 se vracejí do příjemnějšího prostředí

  • 3. května 2021,
  • 14:53,
  • PRAHA 13,
  • Lenka Castillo

Praha 13 neustále investuje na svém území do obnovy školních budov. Za poslední měsíce se posunuly práce například u ZŠ Otokara Chlupa nebo opravy v Gymnáziu Jaroslava Heyrovského.

Reklama

V Praze 13 se neustále investují nemalé peníze do oprav škol, a také do úprav přilehlého okolí. Během distanční výuky se stihlo zahájit hned několik projektů, které by jinak na svou realizaci čekaly až na prázdniny. Jedním z nich je revitalizace vnitrobloku, který místní znají pod názvem Fingerovka. Nachází se přímo u Základní školy Otokara Chlupa, a jak můžete sami vidět, dokončovací práce jsou zde v plném proudu.

"Pracuje se na plánované revitalizaci celého území před základní školou. Jelikož děti nemohly chodit do školy, tak jsme upravili harmonogram renovace. Nejdříve se začalo s dlažbou a nyní jsme ve fázi finalizace. Jakmile bude hotovo, tak se začne se sadovými úpravami. Původně to bylo tak, že se mělo začínat se sadovými úpravami a potom měla navazovat dlažba a prostor před školou. To jsme ale z důvodu, že děti nechodily do školy, operativně přehodili. Děti tak nemusely chodit po rozkopaném prostoru," vysvětlil David Vodrážka, starosta MČ Praha13.

Na úpravách se pracuje již od roku 2019. Letos na ně radnice vyčlenila osm a půl miliónu korun. Další významné opravy se uskutečnily na nedalekém víceletém Gymnáziu Otokara Heyrovského. Tady se rekonstruovala především okna a plášť budovy.  

"To bylo poslední školské zařízení, které nebylo zatepleno, nemělo fasádu a nová okna. To vše se podařilo udělat. Děti se nyní vrací do prakticky nové budovy. Mám z toho velkou radost a chtěl bych všem poděkovat," zdůraznil David Vodrážka, starosta MČ Praha13.

Přestože zřizovatelem gymnázia je Hlavní město Praha, třináctka se o zahájení projektu oprav výrazně zasloužila. Díky ní se tedy i sem mohly děti vrátit do příjemného prostředí. O to více žádoucího třeba pro deváťáky a maturanty, kteří zde prožívají velmi důležitý rok pro budoucnost. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu