• Načítám...
>

Očkovací centrum Hůrka v Praze 13 se rozšířilo

  • 3. května 2021,
  • 16:13,
  • PRAHA 13,
  • Lenka Castillo

Očkovací centrum v Poliklinice Hůrka v Praze 13 bylo rozšířeno. Očkovat by se zde mělo i očkovací látkou Pfizer, která má podle ředitelky provozovatele centra dorazit zhruba v polovině května.

Reklama

V Praze nastala změna sítě očkovacích center. Některá byla zrušena, jiná byla naopak povýšena do kategorie, kdy jsou zásobována očkovací látkou Pfizer. To se týká i očkovacího centra v Poliklinice Hůrka na Praze 13, které je jediné v této městské části. Doposud se zde očkovalo očkovací látkou Moderna. Změna s sebou také nesla povinnost navýšit kapacitu.

"Jsme schopni naočkovat každý den požadované tři stovky osob. Požádali jsme o podporu pana starostu, zdali by nám pomohl vůči magistrátu tuto informaci tam sdělit. Abychom byli pro občany Prahy 13 schopni tuto službu zabezpečit. Od pátku máme informaci, kterou obdržel pan starosta a tlumočil nám ji, a to že se s námi v této distribuční síti počítá. Předpoklad je, že zhruba tak od poloviny května, bychom mohli být zásobováni i očkovací látkou Pfizer," popsala Markéta Hellerová, výkonná ředitelka ImunoGen.

Pro Prahu 13 bylo nejen důležité, aby zde očkovací centrum bylo, ale aby zde zůstalo a bylo ještě rozšířeno.

"Právě proto, že se ruší očkovací centrum v Nemocnici Motol, tak je pro nás nesmírně důležité, aby pro občany Prahy 13 bylo umístěno tady. Dokonce se podařilo rozšířit i očkovací látky. Dodává se i očkovací látka Pfizer. Je pro nás velmi důležité, aby lidé nemuseli jezdit třeba až do O2 Arény a podobně, ale mohli se naočkovat tady v místě na Praze 13. Za to chci všem, kteří se na tom podíleli, moc poděkovat," zdůraznil  David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

"S městským úřadem i se sociální službou tady na  Praze13 je velice dobrá spolupráce. Oni sem ty pacienty, kteří se hůře pohybují, dovážejí. I pro ně je to zjednodušení situace tím, že je vozí relativně blízko od místa jejich bydliště a nemusí je převážet přes velkou část Prahy," dodala Markéta Hellerová, výkonná ředitelka ImunoGen.  

V nadcházejících měsících by měl do České republiky dorazit od společnosti Pfizer více než milión dávek vakcín. Doteď ji podávaly pouze fakultní nemocnice, kde je teď prioritou obnovit plný provoz lékařské péče, která byla za poslední rok vlivem pandemie omezena. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu