• Načítám...
>

Praha 13 přispěla na nákup schodolezů

  • 6. května 2021,
  • 10:15,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Padesát tisíc korun na pořízení tří schodolezů věnovala radnice Prahy 13 Záchranné službě Asociace samaritánů České republiky. Tyto schodolezy poslouží ke snadnější cestě pacientů z vyšších pater budov až k sanitce.

Reklama

Starosta Prahy 13 David Vodrážka předal před radnicí městské části šek na 50 tisíc korun Záchranné službě Asociace samaritánů České republiky. Tyto peníze už mají konkrétní využití.

"Organizace, jako Záchranná služba Asociace samaritánů České republiky, jsou velmi potřebné právě teď, v době toho roku, co jsme zažili covid, karantény a podobně. Takže například tato organizace pro nás dělala testování na radnici všech 245 zaměstnanců. Plus doplňují služby záchranářů, nemocnic a podobně. Takže navázali jsme spolupráci a dohodli jsme se, že za tu jejich prospěšnou činnost, která probíhá zdarma, tak že vyčleníme 50 tisíc korun jako dar na nákup takzvaných schodolezů," uvedl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Toto zařízení umožní snadnější cestu pacientů z vyšších pater domu až do sanitky. Samaritáni do svých sanitek zakoupí hned tři tyto schodolezy.

"Cena jednoho takového schodolezu je 35 tisíc korun. My jsme pořizovali tři a městská část nám dotovala částkou padesát tisíc korun. Tudíž skoro dva nám zvládla uhradit," konstatoval Stanislav Částečka, ředitel marketingu a kontroly ZS ASČR - Praha západ.

Záchranná služba Asociace samaritánů ČR působí jak na území hlavního města, tak i ve Středočeském kraji.

"Na území Středočeského kraje provozujeme tři stanice záchranné služby ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Středočeského kraje. A na území hlavního města Prahy pod operačním řízením zdravotnické záchranné služby poskytujeme také posádky záchranné služby v případě, že je Zdravotnická záchranná služba hlavního města Prahy momentálně vytížená," doplnil Stanislav Částečka, ředitel marketingu a kontroly ZS ASČR - Praha západ.

ZS ASČR se kromě záchranné služby věnuje i například výukové činnosti nebo sociálním službám.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu