• Načítám...
>

Obrázky zvířat pomohou zlínské Zoo

  • 21. května 2021,
  • 8:53,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

V Praze 13 pomáhali zlínské Zoologické zahradě. V rámci výstavy děti místních základních a mateřských škol představily svá výtvarná vyobrazení zvířat, která v zoo chovají. Z nejpovedenějších obrázků pak vzniklo pexeso, jehož prodejem může zlínská zahrada kompenzovat velké ztráty, které utrpěla během pandemie koronaviru. Akci podpořilo také vedení městské části.

Reklama

V Centrálním parku v Praze 13 bylo po jeden květnový týden možné obdivovat výtvarná díla žáků místních základních a mateřských škol. Kolem Nepomuckého rybníka vznikla galerie pod širým nebem, v rámci které byla vystavena malovaná zvířata. Obrázky teď mají pomoci zlínské Zoologické zahradě kompenzovat velké ztráty, které utrpěla během pandemie koronaviru.

"My jsme oslovili všechny školy na Praze 13, základní školy i mateřské. Poprosili jsme děti, aby nám namalovaly zvířátka ze Zoo Zlín, které je zaujmou nebo ho předtím ještě neznaly a sešlo se nám přes 500 obrázků, které teď zdobí celé okolí rybníku. Zaujali jsme nejen mladé malíře, ale i veškeré návštěvníky parku," řekla Jitka Straková, ředitelka spolku Biodiverzita. 

Akci zaštítila městská část Praha 13. Její vedení těší, že se lidé přišli na výstavu podívat. Je to signál k tomu, že by se podobné akce mohly stát tradicí a například podpořit i jiné organizace. Obrázky navíc během výstavního týdne neutrpěly žádná poškození vlivem povětrnostních podmínek.

"My jsme zajistili zafoliování těch obrázků a z nich potom bude vytvořeno pexeso, které se bude prodávat a výtěžek půjde na zlínskou Zoo a navíc bych chtěl ještě říci, že jsem rád, že se lidé zastavují, na obrázky se dívají a přestože už to tady několik dní probíhá, tak zatím to nebylo poničeno a za to mám velkou radost," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

"Já vnímám přínos celé té akce tak, že je to ve spolupráci se zapsaným spolkem, což MČ preferuje tyto spolupráce. Já si myslím, že Centrální park je skvělým místem pro pořádání těchto galerií pod širým nebem a doufám, že to není poslední akce," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13. 

Celkem se projektu zúčastnilo zhruba čtyři sta padesát dětí z osmi základních a dvou mateřských škol. Pexeso pak vzniklo z dva a třiceti nejkrásnějších a nejpovedenějších obrázků. Podpořit zlínskou Zoo je možné také symbolickým zapůjčením nabízených zvířat na víkend domů. Lidé se tak dozvědí, jak by se jejich život změnil, kdyby se museli o jedno z exotických zvířat denně starat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu