• Načítám...
>

Přístavba Střediska sociálních služeb běží naplno

  • 28. května 2021,
  • 17:26,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Naplno běží přístavba Střediska sociálních služeb Lukáš v Trávníčkově ulici v Praze 13. Na místě vznikne desítka sociálních malometrážních bytů pro seniory a v přízemí také vznikne sál, ve kterém se budou scházet například seniorské kluby městské části.

Reklama

V březnu byla zahájena přístavba objektu Trávníčkova Střediska sociálních služeb v Praze 13. A nyní už se na stavbě začíná rýsovat obvodové zdivo prvního podlaží.

"Ta přístavba byla dlouho plánovaná a jde o rozšiřování bydlení pro seniory. Budou celkem 4 podlaží a bude v nich ve druhém, třetím a čtvrtém umístěno 10 malometrážních bytů," řekl Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13.

Všechny byty budou mít velikost do 39 metrů čtverečních. Podle stavby vedoucího zatím jde vše podle plánů.

"Zatím se držíme harmonogramu, kterého se máme držet, takže stavba probíhá bez komplikací a bez problémů. Tady by měla být společenská místnost, jsou tady sociální zařízení pro invalidy. Dnes už se to buduje tím, že to má být takové bezbariérové," řekl Bohuslav Šmejkal, stavbyvedoucí. 

Právě ve společenské místnosti se budou scházet seniorské kluby Prahy 13. Investice do nové budovy by měla být kolem 20 milionů korun a poptávka od seniorů je veliká už teď.

"Ty byty jsou cenově velice příznivé, protože MČ velice dobře přistupuje k seniorům a vytváří i dobré podmínky pro bydlení. To, že to jsou malometrážní byty, to je dané tím, že většinou ti lidé jsou už sami a bez partnera," řekl Jiří Mašek. 

Stavba by měla být hotova zhruba za 12 měsíců, tedy někdy v polovině příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu