• Načítám...
>

Střešní parkoviště v Archeologické je opět k dispozici

  • 14. června 2021,
  • 19:37,
  • PRAHA 13,
  • Lenka Castillo

Po několika letech soudních sporů o užívání parkoviště na střeše garážové budovy Společenství vlastníků jednotek Garáže Archeologická, s podporou městské části Praha 13, uspělo. Parkoviště na střeše je, na základě rozhodnutí soudu o provedení exekuce, opět k dispozici veřejnosti.

Reklama

Před dvaceti lety byla na tomto místě parkovací plocha bez jakéhokoliv objektu. Dnes je zde garážová budova, která může být veřejnosti po delší době opět plně k dispozici. Po několika letech soudních sporů o užívání parkoviště na střeše této budovy, Společenství vlastníků jednotek Garáže Archeologická, s podporou městské části Praha 13, uspělo. Parkoviště na střeše je na základě rozhodnutí soudu o provedení exekuce opět k dispozici veřejnosti.

"Chtěl bych samozřejmě všem, kteří se zasloužili o to právní zastupování městské části i těch vlastníků, moc a moc poděkovat. Ukazuje se, že žijeme v právním státě. Bohužel nikdy nemůžeme být připraveni a nikdo nemůže být připraven na to, že nějaký soudní subjekt, podnikatel, se nebude chovat seriózně a bude vlastně od začátku chtít nějakým způsobem městskou část nebo někoho podvést," konstatoval David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Budovu garáží v Archeologické ulici postavil soukromý investor s podmínkou, že na střeše budovy bude parkoviště pro místní obyvatele. Tak byla budova i zkolaudována. Po dostavbě, ale původní vlastník rozprodal jednotlivé garáže a užívání parkoviště na střeše smluvně svěřil další firmě (RG Parking). Ta však tento závazek nerespektovala. V roce 2018 dokonce bez souhlasu vlastníka (SVJ) namontovala ke vjezdu na střechu bránu, která parkování místním obyvatelům na garážovém domě znemožnila.

"Je to poměrně důležité místo na volné parkování tady u stanice metra Lužiny. A zároveň ty garáže, které tady vznikly, tak to je zase několik desítek garáží. To znamená několik desítek automobilů, které ubyly z toho volného veřejného prostoru," upozornil David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Parkoviště na střeše, s kapacitou asi sto míst, je tedy opět ve správě SVJ Garáže Archeologická v  souladu s původními kolaudačními podmínkami, a je tedy možné je opět bez obav využívat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu