• Načítám...
>

Sluneční náměstí hostilo Den zdraví

  • 17. června 2021,
  • 11:32,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Už pošesté se v Praze 13 uskutečnil Den zdraví. Na Slunečním náměstí si tak mohli návštěvníci změřit tlak, tuk v těle, poradit se o zdravém stravování nebo si vyzkoušet první pomoc. Letošní ročník se zaměřil především na prevenci onkologických onemocnění.

Reklama

Třináctá městská část, společně s místní Agendou 21, pořádala na Slunečním náměstí Den zdraví. A nabídka z oblasti prevence byla pro návštěvníky široká.

"Je to už šestý ročník Dne zdraví s Prahou 13 a je to vlastně mimo jiné představení všech subjektů, které měly zájem, a které se chtějí představit tady. To znamená pečovatelská služba, měření tlaku, lékaři, zdravý životní styl a podobně. Takže myslím si, že to prostě k dnešnímu životu patří," konstatoval David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Letošním tématem Dne zdraví byla prevence onkologických onemocnění. Ale poradit vám tu mohli i s jinými problémy.

"Třeba léčbě hypertenze, vysokého tlaku, změřit si cholesterol, glykémii, cukr v krvi, vyzkoušet si první pomoc anebo zase naopak, poradit se o zdravé výživě," uvedla Aneta Ečeková Maršálová, radní MČ Praha 13.

"Po tom roce a půl, kdy s tím kovidem, který máme, tak si myslím, že fůra lidí nějakou pomoc potřebuje. Aby se lidi zeptali, případně se informovali a případně si i něco popůrného si dali. Aby prostě se jim to zdraví třeba ještě rychleji navrátilo. Pokud ten kovid prodělali a zanechal na nich nějaké stopy," řekl Vít Bobysud, předseda výboru pro místní Agendu 21.

Stánků bylo na Dni zdraví mnoho a informace, které podávaly, byly různorodé.

"Přišli jsme vám představit naše mamografické centrum Waltrovka, které sídlí v Praze 5 a zaměřuje se na diagnostiku chorob prsu u žen i u mužů," upozornila Květa Krahulová, provozní ředitelka mamodiagnostického centra.

"Tento stánek tady máme proto, abychom v podstatě ukázali jaká je naše činnost, co děláme. Častokrát si lidé pletou demenci a alzheimerovu chorobu nebo nevědí, že to má úzkou souvislost.Takže naším úkolem tady, je vlastně vysvětlit, co to znamená a jaká je vlastně naše práce," popsala Jana Stehlíková, asistentka, Česká alzheimerovská společnost.

Den zdraví byla po dlouhé době první velká veřejná akce v Praze 13, a tak se setkal s velkým zájmem místních obyvatel.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu