• Načítám...
>

V Nových Butovicích vznikla venkovní galerie

  • 15. července 2021,
  • 12:11,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

V Praze 13 se na korzu v Nových Butovicích otevřela zcela unikátní venkovní galerie před Czech Photo Centre. První expozicí, která zdobí tento prostor, je výstava Czech Nature Photo. K vidění jsou ty nejlepší fotografie ze všech pěti ročníků této soutěže pro fotografy přírody.

Reklama

V Praze 13 se na korzu v Nových Butovicích otevřela zcela unikátní venkovní galerie před Czech Photo Centre. Na patnácti panelech tady mohou po celý rok kolemjdoucí obdivovat expozice fotografií různých autorů.

"Když jsme tady zakládali galerii, tak to byl náš velký sen, že se venkovní propojení dvou stanic metra Hůrka a Nové Butovice, stane takovou kulturní oblastí, kde lidé budou zakopávat o kulturu a budou ji tak mimoděk vnímat. Dlouho se nám nedařilo tu venkovní galerii a tento sen si splnit," zavzpomínala Veronika Souralová, ředitelka Czech Photo Centre.

Nápad se podařilo realizovat ve spolupráci s městskou částí. Ta již delší dobu pracovala na proměně tohoto území.

"Ten nápad koresponduje s tím, jak se proměnilo celé tohle místo. A to musím říci, že mě vždy fascinuje. Když tudy procházím, tak si uvědomím, jak se hodně tohle místo zlepšilo a zkulturnilo. Když pamětníci ví, jak to tady vypadalo. A teď v souvislosti s tím, že tady působí Czech Photo Centre, a že se ten prostor dal do takového stavu jako je. Jsou tady ta umělecká díla Davida Černého, a tak dále, tak je to prostě, z mého hlediska, něco úžasného, jak se dá proměnit i relativně bezvýznamný prostor na sídlišti," konstatoval Petr Zeman, místostarosta MČ Praha 13.

První expozicí, která zdobí tento prostor je výstava Czech Nature Photo. K vidění tu jsou ty nejlepší fotografie ze všech pěti ročníků této soutěže pro fotografy přírody.

"Zde jsme vybrali ty top, nejkrásnější fotky divoké přírody. Takže lidé, kteří budou procházet kolem galerie, tak se mohou kochat opravdu nádhernými a neobvyklými záběry živé přírody z celého světa,"upozornila Veronika Souralová, ředitelka Czech Photo Centre.

Mezi třemi desítkami fotografií najdou zájemci také ty nejlepší, které zaslali obyvatelé v rámci soutěže Praha 13 mýma očima aneb Tady bydlím, tady jsem doma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu