• Načítám...
>

Praha 13 očkuje na radnici a bez registrace

  • 26. července 2021,
  • 19:41,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Praha 13 se rozhodla očkovat na radnici bez registrace. Pokud vám již bylo 16 let a ještě jste nestihli očkování, můžete se na úřad, na Slunečním náměstí, přijít naočkovat. Otevřeno mají každý všední den a očkují dvousložkovou vakcínou Moderna.

Reklama

Městská část Praha 13 otevřela, přímo v budově radnice na Slunečním náměstí, očkovací místo. Na toto očkovací místo se navíc zájemci nemusí nikterak registrovat.

"Jsou zde spoluobčané, kteří se z nějakého důvodu ještě nedostali do toho systému. Ať už jsou to třeba starší lidé nebo prostě měli nějaký důvod, proč se nedostali k tomu systému. Nebo třeba jejich praktický lékař se nepodílel na té očkovací kampani, což je teoreticky také možné. A v zásadě nás k tomu inspirovalo mimo jiné i to, že Stodůlky, jako původní část Stodůlky, jsou vesnička. Naše, už dnes velká městská část, je složena z několika původních vesnic a pořád žijeme s tím pocitem, že tady trošičku, ty spoluobčany vnímáme tak, jako třeba vesničtí starostové. A chceme se přiblížit s touto, z mého hlediska důležitou věcí, co nejblíže těm lidem," vysvětloval Petr Zeman, místostarosta MČ Praha 13.

Očkování zajišťuje Záchranná služba Asociace samaritánů Praha - západ.

"Očkování bude probíhat tak, že se u administrativní pracovnice zaregistrují. Dále pak budou pokračovat k lékaři. Proběhne samotné očkování po vyšetření lékařem. Bude se očkovat dvousložkovou Modernou. Počítaná kapacita je osm až deset očkovaných za hodinu. S tím, že pokaždé očkovaný potom patnáct minut vydrží v čekárně, pro případné nežádoucí účinky. A poté odchází naočkovaný domů," popsal Stanislav Částečka - ředitel marketingu a kontroly ZS ASČR - Praha západ.

Taky vás tu objednají na druhou dávku vakcíny, která se aplikuje obvykle za 21 dní. Jedním z prvních zájemců o vakcinaci byl i pan Jan Matýsek.

"Dlouhou dobu jsem váhal s očkováním, ale když se naskytla tahle možnost, jít okamžitě a hnedka, tak jsem neváhal a šel jsem hned," uvedl Jan Matýsek - očkovaný.

Na očkovací místo na radnici Prahy 13 může přijít každý, kdo má o vakcínu zájem a už mu bylo 16 let. Otevřeno je v pondělí a středy od 13 do 18 hodin a v úterky, čtvrtky a pátky od 8 do 13 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu