• Načítám...
>

V MČ Praha 13 probíhají EDU kempy

  • 30. července 2021,
  • 12:27,
  • PRAHA 13,
  • Lenka Castillo

Na letní EDU kempy se mohou těšit děti v Praze 13. Připravily je pro ně zdejší základní školy ve spolupráci s Domem dětí a mládeže Stodůlky. Kempy jsou díky dotaci zdarma a nabídnou aktivity, které by alespoň částečně pomohly nahradit letošní výpadek ve výuce. Městská část na ně přispěla částkou sto tisíc korun.

Reklama

Vzdělávání dětí i o prázdninách. Výuku odlehčenou sportem a hrami, takzvané EDU kempy, připravil pro zájemce Dům dětí a mládeže Stodůlky ve spolupráci se zdejšími základními školami.  EDU kempy nabízí aktivity, které alespoň částečně pomáhají nahradit letošní výpadek ve výuce. 

"Mnoho rodičů nás oslovovalo a ptalo se nás, jestli neposkytujme doučování nebo nějakou pomoc, co se týká užívání technologií, protože jsme byli všichni v tvrdém lockdownu. Takže v ten moment jsme se začali zabývat myšlenkou, že bychom v průběhu prázdnin zorganizovali letní EDU kempy, které by byly zaměřeny právě na doplnění učiva. Ale i socializaci. A zejména formou, která úplně patří k té naší činnosti. To znamená formou zážitkové pedagogiky, tak aby si děti užily, zahrály, ale se i něco naučily," popsala Jana Šimánková, ředitelka DDM Stodůlky.

Kempy probíhají v jednotlivých základních školách, ve školních zahradách, na hřištích a sportovištích. V ZŠ Trávníčkova měly zrovna děti den zaměřený na matematiku.

"My jsme měli každý den zaměřený na jeden předmět, abychom zopakovali učivo, pokud možno, během celého školního roku tak, aby si děti ideálně ani nevšimly, že se učí. Takže se snažím ty hry rozházet a udělat jim je co nejvíce zajímavé. Zároveň také jezdíme na spoustu výletů a akcí," konkretizovala Kristýna Čánská, učitelka ZŠ Trávníčkova.

ANKETA

"Myslím si, že děti, rodiče, ale i paní učitelky, nebo pedagogičtí pracovníci, kteří tady jsou, jsou velmi spokojeni. Myslím si, že nečekali, že to bude takto příjemné," dodala Ilona Žďárská, zástupkyně ředitele pro 1. stupeň ZŠ Trávníčkova.

Kempy, kterých je v průběhu prázdnin naplánovaných celkem deset, jsou díky dotaci zdarma. Radnice třináctky přispěla sto tisíci korunami a ministerstvo školství částkou sto padesát tisíc korun. K dispozici jsou aktuálně poslední místa. Přihlásit se na ně je možné prostřednictvím webových stránek domu dětí a mládeže: ddmstodulky.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu