• Načítám...
>

Praha 13 hostila 8. ročník psího Bull Srazu

  • 22. srpna 2021,
  • 14:24,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

Pro všechny milovníky psů i samotné pejsky se v předposlední srpnovou sobotu konal už 8. ročník legendárního Bull Srazu. Opět proběhl v Centrálním parku Lužiny v Praze 13, která akci podporuje. Sešlo se tam několik stovek pejsků bull plemene, kteří se spolu se svými páníčky snažili o překonání hned několika rekordů. Pro ně byl připravený bohatý, doprovodný program, kde si pejskové přišli na své. A my vám teď ukážeme, jak 8. ročník vypadal, a jak se vydařil.

Reklama

Milovníci bull plemen se také letos sešli v Centrálním parku Lužiny v Praze 13. Pro pejsky a jejich páníčky byl už tradičně připraven bohatý doprovodný program.

"K nejatraktivnějším patří soutěž: Neber vuřta. Na to se všichni těší. Spočívá v tom, že vnucuji pejskům lákavou mňamku a oni si to nesmí vzít. A to na základě pouze slovního pokynu nebo zákazu od svého majitele. A potom je hodně bodů věnováno výchově a výcviku," upozornila Kateřina Kašparová, pořadatelka Bull Srazu. 

 Bulíci nebývají z povahy agresivní a svému páníčkovi jsou skvělými společníky. Při nevhodném tréninku, ale mohou mít konflikty s ostatními psy, a proto není radno nic podcenit.

"Ten výcvik by měl být veden tak jako s citem. Samozřejmě když já jsem nervák, tak vychovám nerváka psa. Takže, vždycky to chce trochu zachovávat klid a samozřejmě chovat se k tomu psovi eticky, bez ohledu na to, jaké plemeno to je," zdůraznila Alice Pekařová, trenérka psů.

Tradiční Bull Sraz se konal už poosmé. V rámci městské části Praha 13 pak podruhé.

"Je to akce, která je podle nás vhodná, protože si myslíme, že je to akce, která přispívá k soužití lidí a zvířat. A navíc je to v nemalé míře i jakýsi prostor pro rozptýlení a pro zábavu tady na městské části. A rozhodně to není samoúčelná akce, takže my to vítáme a podporujeme," uvedl Petr Zeman, místostarosta MČ Praha 13.

Podle pana místostarosty je smyslem akce bulíky zbavit nelichotivé nálepky agresivních psů, kterou si určitě nezaslouží.

"Je důležité to, aby tady došlo k demýtizaci těchto plemen. Takže je to prostě pejsek inteligentní, je strašně věrný, strašně laskavý a záleží jen na lidech, jak si ho přizpůsobí. To znamená, že nikdy není špatný pes, ale vždycky je špatný člověk," doplnil Petr Zeman, místostarosta MČ Praha 13. 

Letošní Bull Sraz se velice vydařil. Navíc potěší, že se podařilo překonat řadu rekordů. Například v počtu adoptovaných psů a počtu psích dvojníků na jednom místě. A i návštěvníků a bulíků bylo zase o něco více než loni. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu