• Načítám...
>

Žáci ve Stodůlkách šli do školy novým parkem

  • 1. září 2021,
  • 9:28,
  • PRAHA 13,
  • Marek Tereba

Léto je většinou ve školách ve znamení oprav. Velké změny, už při cestě do školy, pocítili žáci Fakultní základní školy profesora Otokara Chlupa.

Reklama

Nový školní rok se pro studenty z Fakultní základní školy profesora Otokara Chlupa nesl nejen v návratu do lavic. Praha 13 se jim cestu do školy snažila co nejvíce zpříjemnit, což bystré oči poznaly hned na první pohled.

"Tak my jsme udělali nové povrchy, nové chodníky, dosázela se zeleň. V minulosti už jsme vlastně udělali i nová hřiště, která tady jsou. Jsou to víceúčelová hřiště, takže najdou tady možnost si pohrát jak ti nejmladší, tak potom i starší děti. Je tady i venkovní posilovna a podobně. Čili myslím si, že celé okolí této školy a celý ten vnitroblok je kompletně revitalizován a já jsem za to moc rád. A chtěl bych poděkovat všem, kteří se na tom podíleli," konstatoval David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Práce na úpravách okolí začaly v roce 2019 a letos na ně radnice vyčlenila 8 a půl miliónu korun. 

"Nám vlastně předělali celý vstup, před vstupem do školy ten prostor, který byl už hodně takový zanedbaný. Byly tam takové skruže plné rostlin, které nikdo moc neudržoval. Takže teď jsme opravdu rádi, že to vypadá pěkně. A viděli jste, že těch dětí máme opravdu hodně, takže se nám hodí, že máme více prostoru. Udělalo se tam daleko více místa," doplnila Zuzana Majstrová, ředitelka Fakultní základní školy profesora Otokara Chlupa.

Praha 13 využila covidových opatření, a tak veškeré opravy stihla pře začátkem školního roku.

Operativně tak vedení radnice prohodilo pořadí prací. Dlažba a prostor před školou dostaly přednost, aby se vše do září stihlo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu