• Načítám...
>

Praha 13 uspořádala turnaj v pétanque

  • 15. září 2021,
  • 14:34,
  • PRAHA 13,
  • Dagmar Kopečková

V Praze 13 se už podeváté konal turnaj seniorských týmů ve hře zvané pétanque. O pohár starosty městské části se utkalo 12 družstev.

Reklama

V zahradě Střediska sociálních služeb Prahy 13 se konal turnaj seniorských týmů ve hře pétanque. Jednalo se už o 9. ročník a družstva mezi sebou bojovala O pohár starosty MČ Praha 13. 

"Původně to vzniklo jako skutečně pokus zatáhnout seniory do nějakého sportu, který by pro ně byl vhodný. No a ukázalo se, že to opravdu byla cesta správným směrem," uvedl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Turnaje se zúčastnilo celkem 12 družstev. Nešlo však pouze o soutěžící z Prahy.

"Jsou tady až z Příbrami, jsou tady z Roztok u Prahy, jsou tady tři týmy Prahy 13, jsou tady zástupci Prahy, a tak dále. Dá se říci, že taková mozaika, všehochuť," konstatoval Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13.

Jednotlivá družstva se po celý rok, v rámci možností, zodpovědně připravují. Turnaj je proto vyvrcholením celoročního tréninku.

ANKETA 

Hra pétanque má svůj původ ve francouzském Středomoří. První oficiální pravidla byla vydána roku 1907. Důležitým faktorem je týmová spolupráce. 

"Ten tým musí hrát dobře společně, musí spolu komunikovat, a když nekomunikuje, tak ani tři nejlepší hráči nemají šanci vyhrát. No a potom vybrat tu správnou taktiku a udržet nervy v důležitých okamžicích," popsal Petr Fuksa, mezinárodní trenér pétanque.

Starosta městské části, v rámci zahájení, taktéž slavnostně předal závodní koule na pétanque seniorskému týmu Prahy 13. Jsou na nich vygravírovány
motivy „Praha 13“ a „Lukáš“, jak se Středisku sociálních služeb Prahy 13 říká. Samotné středisko se dočká v dohledné budoucnosti i svého rozšíření. 

"Přístavba centra pro seniory Lukáš probíhá už několik měsíců. Mělo by být hotovo v příštím roce s tím, že tam vznikne několik bytů pro seniory, tak jako máme byty už v tom centru pro seniory," doplnil David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

V rámci nové budovy je v plánu taktéž stavba kluboven. Ty budou sloužit klubům seniorů, kterých je aktuálně v městské části 13.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu